Öğrencilerden 'Orman Haftası' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden Orman Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2023 16:32

Öğrencilerden 'Orman Haftası' etkinliği

Haberin Devamı

Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulunca Orman Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği ve kuraklığa dikkat çekmek isteyen ortaokul öğrencileri, piyano eşliğinde doğanın önemini vurgulayan memleket türküleri seslendirdi. Öğrenciler aynı zamanda çizdikleri doğa resimlerini alanda kurulan sergide beğeniye sundu. Okulun ana sınıfı öğrencileri ise renkli kartonlarla süslenen ağaç kostümleri giyerek, fidan tohumları ve ormanın önemini anlatan broşür dağıttı.
Okul Müdürü Numan Kantar, ormanları bilinçsizce tüketen ülkelerin en değerli varlıklarını kaybederek çölleştiğini belirterek, "Fidan dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Bugün ormanlar için en büyük tehdit biz insanlarız. Açtığı tarlayla, attığı sigara izmaritiyle ormanları yok eden yine biz insanlarız. Bu değeri korumak hepimizin görevidir. Bunun için insanları bilgilendirmek, onlara doğa ve orman sevgisini aşılamak gerekir. Ormanlar varsa biz de varız. Onların yokluğu bizim varlığımızı tehlikeye sokar" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!