Köy öğrencileri Sivas'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Köy öğrencileri Sivası gezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 11:34

Köy öğrencileri Sivas'ı gezdi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından geleneksel hale getirilen etkinlik kapsamında Turizm Haftasında Hafik Düzyayla Köyü İlkokulu öğrencileri misafir edilerek kent merkezi gezdirildi.

Hafik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Koçak'la birlikte Sivas'a gelen 22 öğrenci ve iki öğretmen, SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın nezaretinde gün boyu hem gezi ve ziyaretlerde bulundu.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, oda başkanı Burhan Koçak, Okul Müdürü Sezgin Temel, öğretmen Nermin Öztop ve öğrencilerle birlikte sabah kahvaltısını yaptıktan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'u ziyaret etti. Öğrenciler, ziyaretlerle hem sohbet etiler hem de okulları ile ilgili sorunlarını gündeme getirerek çözüm yolunda destek istediler. Daha sonra Belediye Başkanı Sami Aydını ziyaret eden SESOB Başkanı ve beraberindekiler, bir süre sohbet etti.

Belediyenin ardından öğrenciler Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek, Tugay Komutan vekili Albay Cengiz Güleşen ile bir araya geldi. Köksal ve beraberindekiler, buradan Arkeoloji müzesini geçerek müzedeki tarihi eserleri yakından görme imkanı buldu. Daha sonra ise öğrenciler Sİvas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Vali Alim Barut, Çocuklarla bir araya gelmekten ve onları dinlemekten mutlu olduğunu dile getirerek, çocukların geleceği açısından bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Öğrenciler gün boyunca kentteki tarihi mekanları, müzeleri, ve mesire alanlarını gezdi.

Gün boyunca öğrencileri yalnız bırakmayan, gezileri ve ziyaretleri birlikte yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, öğrencilerin mutluluklarına ortak olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Birlik olarak her yıl ilçelerimizin köy ilköğretim okulu öğrencilerini misafir ediyoruz. Bu sene de Hafik Düzyayla Köyü ilkokulu öğrenci ve öğretmenleri, oda başkanımızı ağırladık. Gün boyu yapılan ziyaretler çok güzel oldu. 14 yıldır yaptığımız bu faaliyetimiz çocuklarımız kadar bizleri de mutlu ediyor. Öğrencilerimiz ziyaretlerde ve gezilerde unutulmaz bir gün yaşadılar" dedi. Ziyaretin sonunda Köksal, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!