Kaymakamlıktan türbeye stabilize yol

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlıktan türbeye stabilize yol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 13:19

Kaymakamlıktan türbeye stabilize yol

Haberin Devamı

Bülent TATLI/GÖLOVA(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Gölova ilçesine bağlı Karayakup köyünde bulunan ve yolu bulunmayan Şeyh Karayakup Gazi Hazretleri türbesine stabilize yol yapılması için kaymakamlık tarafından çalışma başlatıldı.



İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Karayakup köyünde bulunan Şeyh Karayakup Gazi Hazretleri türbesinin yolu bulunmadığı için kaymakamlık tarafından inceleme başlatıldı. Bölgede yapılan incelemenin ardından Gölova Kaymakamlığı Özel İdare Müdürlüğü tarafından türbeye 2 buçuk kilometrelik stabilize yol yapılması için çalışma başlatıldı. İlçe Kaymakamı Erkan İsa Erat çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi alırken yolun kısa sürede tamamlanarak açılacağı öğrenildi.

ŞEYH KARAYAKUP GAZİ KİMDİR?

Şeyh Karayakup Gazi Hazretleri Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin gurubundan olup horasan evliyaları olarak nitelendirilen ve Alperenler olarak isimlendirilen manevi derinliği çok büyük olan seçkin şahsiyetlerdendir. Muhtemelen Horasan bölgesinden Moğol akınları nedeniyle 13'üncü yüzyılın başlarında Anadolu'ya gelen Horasan erenlerinden bir kişidir. Kendisi İslam'ın ilk yıllarında Horasan bölgesinde hem ticaret, hem de tebliğ için girişen Müslümanların soyundandır. Kara lakabını alması da kendisinin Arap kökenli ve esmer tene sahip bir kişi olmasından kaynaklanmaktadır.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!