"Her Eve Tatlı Su" projesi

Güncelleme Tarihi:

Her Eve Tatlı Su projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 16:17

- Sivas Belediye Başkanı Aydın: "Şehrimizde musluklardan herkes rahatlıkla tatlı su içebilir"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesince kurulan, "Yerinde Klor-Oksidan Üretim Sistemi"nin açılış töreni yapıldı.

Açılış törenine Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Barut, burada yaptığı konuşmada, suyun insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Aydın, Sivas'ın yaklaşık bin litre debi suya ihtiyaç duyduğunu, bunun yüzde 55'ini 4 Eylül Barajı'ndan, yüzde 45'ini ise kuyulardan karşıladıklarını söyledi.

Şehrin geri kalan yüzde 45'lik kısmının da tatlı su içmesi için çalışma yaptıklarını ifade eden Aydın, "Sivas'ın ihtiyacı olan suyun tamamını barajdan karşılayacağız. Barajda kullandığımız suyun sertliği, tatlı su dediğimiz sertlikte olmasına rağmen gaz klor kullandığımız için bunun getirdiği kokudan dolayı vatandaşlarda kalitesiz su algısı oluşturuyor" dedi.

Haberin Devamı

Aydın, yeni yapılan hipoklorit sistemiyle hem suyu daha iyi dezenfekte edeceklerini hem de işletme maliyetini düşüreceklerini vurgulayarak, "Daha kaliteli su elde etmemiz ve aynı zamanda koku probleminden tamamen kurtulmamız neticesinde her evde sertliği ve kalitesi bakımından mükemmel bir suyu çeşmelerimizden akıtmış olacağız" diye konuştu.

Kurulan sistem sayesinde Sivas'ın tamamına arıtılmış tatlı su verebildiklerine dikkati çeken Aydın, "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Yerinde Klor-Oksidan Üretim Sistemi'nin devreye girmesiyle şehrimizde musluklardan herkes rahatlıkla tatlı su içebilir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, tesiste incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!