Güncelleme Tarihi:
SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Ramazan'a yönelik başlattığı denetimleri sürdürdü.
Ramazan Bayramı öncesi yapılan denetimleri yerinde inceleyen İl Müdürü Seyit Yıldız, "Ramazan ayı içerisinde ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller, yemek fabrikaları, satış ve toplu tüketim yerleri denetleniyor. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Bu kapsamda Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda kontrol görevlilerince Ramazan ayı boyunca ilimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 238 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 14 işyerine toplam 75 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Risk esaslı yaptığımız denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikayetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleşiyor. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Sivas halkına, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI