CÜ'de 'Kadın, güç ve mutluluk' paneli

Güncelleme Tarihi:

CÜde Kadın, güç ve mutluluk paneli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 18:14

CÜ'de 'Kadın, güç ve mutluluk' paneli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından 'Kadın, Güç ve Mutluluk' adlı panel düzenlendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ile akademik kadro ve öğrenciler katıldı. Panelin açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Nilüfer Tuğut, "25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’dür. 1960 yılında iki kız kardeşin tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiştir. Biz bugün şiddeti konuşmayacağız, bugün sadece kadın güç ve mutluluğu konuşacağız" dedi.



'TOPLUMU ŞEKİLLENDİREN KADINDIR'

CÜ Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, "Artık kadına şiddeti değil, toplumda kadının ne kadar güçlü olduğunu konuşmalıyız. Kadınlarımız bizim için elbette çok değerlidir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü bir dönemde 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' ifadesi bizler için Peygamberimizin çok önemli bir mesajıdır. Yine soru sorulduğunda 'Önce annene, daha sonra annene, daha sonra yine annene en sonunda babana sor' ifadesi de bizim için çok önemlidir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır. Biz bu anlamda kadınlarımızın öneminin farkındayız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise kadına hem Peygamber Efendimizin ifadelerinde hem inancımızda hem tarihî geçmişimizde hem de kültürümüzde büyük önem verildiğini ifade ederek, "Ancak toplum içerisinde zaman zaman kadına yönelik şiddet, kadına verilen değerin geri plana düşürüldüğünü hissettirmektedir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplumda kadına yönelik şiddet de azalma gösterecektir" dedi.

Başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç.Dr. Hakan Yekbaş'ın yaptığı panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zehra Gölbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Gökhan Eken ve Psikolog/Psikoterapist Ersin Akkurt konuşmacı olarak katıldı. Panel sonunda Belediye Başkanı Sami Aydın ve Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim etti.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci kulübü de Sivas kent Meydanında stant açtı. Açılan stantta farkındalık oluşturmak amacıyla 'Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim' temalı el broşürü dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!