Öğrencilere hediye elektrik

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere hediye elektrik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 12:39

Sivas İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Sivas Belediyesi, CK Enerji Çamlıbel Elektrik ve ÇEDAŞ iş birliği ile elektrik ve su tasarrufu hakkında farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği ‘slogan yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)-2018’i “Enerji Tasarrufu Yılı” ilan ederek elektrik ve su tasarrufu konusunda farkındalığı artıracak etkinlikler gerçekleştirilmesi için Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ile CK Enerji Çamlıbel Elektrik, etkinlikler kapsamında düzenlenen “elektrik ve su tasarrufu” konulu slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.  Düzenlenen ödül törenine Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.
İl genelinde yapılan slogan yarışmasına 286 öğrenci katılırken, 5 Türkçe öğretmeninden oluşan komisyon tarafından en iyi 10 slogan belirlendi. Finale kalan 10 slogan ise Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı tarafından değerlendirilerek ilk üç belirlendi.
Törende konuşan CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, 2018 yılını Sivas'ta 'Enerji Tasarrufu Yılı' ilan ettiklerini söyledi. Tekin, "Bir farkındalık oluşturmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Türkiye'de gerçek anlamda dışa bağımlı bir ülkeyiz elektrik anlamında. Cari açığımızın en çok fazlası olan konu enerji. Çünkü doğalgazla enerji alıyoruz bunu elektriğe çeviriyoruz. Aynı zamanda suda da israfımız olmaktadır. Bu nedenle amacımız öğrencilerimizden başlamak. Öğrenciye verdiğimiz iyi eğitim aileye verilmiş oluyor. Öğrencilerimizde yarının geleceği olduğundan dolayı bu gibi faaliyetleri de önemsiyoruz. Sivas'ta yaptığımız bu çalışma '2018 yılı Enerji Tasarrufu Yılı' ilan ettiğimiz için ilan ettiğimiz paydaşlarımızın katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!