15 yaşındaki Taha, Alzheimer hastası kadını yangından kurtardı

Güncelleme Tarihi:

15 yaşındaki Taha, Alzheimer hastası kadını yangından kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2024 16:24

15 yaşındaki Taha, Alzheimer hastası kadını yangından kurtardı

Haberin Devamı

Alperen YILDIZ-Uğur YİĞİT / SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, 2 katlı binanın giriş katında çıkan yangında, evinde mahsur kalan Alzheimer hastası Ayşe Aktaş'ı (70), dumanları fark eden komşusu Taha Yasin Akkuş (15) kurtardı.

Kümbet Mahallesi Temel Sırrı Sokak'taki 2 katlı evin giriş katında, saat 14.30 sıralarında, bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede binayı sardı. Durumu fark edenler, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Alzheimer hastası Ayşe Aktaş'ın komşusu Taha Yasin Akkuş, ekipleri beklemeden eve girip kadını dışarı çıkardı. Adrese sevk edilen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiyeciler ise yangına su ve köpükle müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Aktaş ve Akkuş'a ambulansta müdahale edildi, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

Taha Yasin Akkuş, içerideki kişiyi fark edince kurtarmaya girdiğini söyleyerek, "Yangın çok büyük olduğu için içeriye girdim. İçeride Alzheimer hastası bir kadın vardı. Koluna girerek dışarıya çıkardım. Hiç korkmadım, o da benim babaannem sayılır. İçeriye girdiğimde alevler vardı" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!