ŞÜ'de oryantasyon toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 16:39

- Rektör Prof. Dr. Akmaz, "Küreselleşmede, ilmi ve teknolojik gelişimi kim eline geçirirse, o kazançlı çıkacaktır"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İlahiyat Fakültesi'nde oryantasyon toplantısı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonundaki toplantısıya, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Akmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Gündoğar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gündoğar, fakültelerinde öğretim üyesi sayısının her branşta henüz yeterli seviyede olmadığını ancak kaliteli eğitim vermek için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Fakülte kadrosunda 2 doçent, 21 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 5 okutman ve doktora aşamasında 28 araştırma görevlisinin bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Gündoğar, "Fakültemizde 420 birinci öğretim, 330 ikinci öğretim olmak üzere toplam 750 kadar öğrenci okumaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen 2014-2015 Öğretim yılı Yüksek Lisans Programında Fakültemizin Temel İslam Bilimleri Bölümünde 30 öğrenci öğretime devam etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Ortadoğu’nun sağlıklı nefes almasını, Türkiye’nin sağlıklı nefes almasına ve bunun da yolunun İlahiyat Fakültelerinden geçtiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Akmaz ise gezdiği batı ülkeleriyle ilgili, "Refah düzeyleri ve ekonomik düzeyleri ne kadar iyi olursa olsun, sosyal ve ahlaki çöküntü yaşadıkları aşikardır" dedi.

Hayatın en önemli sürecinin eğitim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akmaz, şunları kaydetti:

"Hayatın en önemli süreci eğitimdir ve telafisi olmayan bir sürecidir. Dünya şimdiye kadar 4 harmanlaşma süreci yaşanmıştır. Birincisi, milattan önce Çin, Hindistan ve Bizans toplumlarının harmanlaşmasından Yunan Kültürü doğmuştur ve bu 6. yüzyıla kadar devam etmiştir. İkincisi, 6. yüzyılda İslam’ın harmanlaşmasıdır. 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar ilmi tekamül Müslümanların elindeydi. Üçüncüsü, 19. yüzyılda İslam kültürü ile Avrupa kültürünün harmanlaşmasıdır ki bundan Avrupa kazançlı çıkmıştır. Dördüncüsü ise günümüzde yaşanan küreselleşmedir. Küreselleşmede, ilmi ve teknolojik gelişimi kim eline geçirirse, o kazançlı çıkacaktır. İlmi, ideolojik sınırlara hapsetmek olmaz. Sovyetler Birliği bundan dolayı yıkıldı. İlme ideolojik yaklaşmanın tek kırıldığı nokta İslam dinidir. Batı, evrim teorisiyle ilmi sınırlarken İslam, böyle yaklaşmamaktadır"

Haberin Devamı

Toplantı, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!