Sağlık-sen’den Hemşireler Günü Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sağlık-sen’den Hemşireler Günü Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 18:05

Sağlık-Sen Cizre İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal, Hemşireler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hemşirelerin sorunlarının çözülmesi için üzerlerine yüklenen yoğun iş yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.
Sağlık-Sen Cizre İlçe Başkanlığı’nca Hemşireler Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan Sağlık-Sen Cizre İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal, hemşirelerin sağlık hizmetinin görünen yüzü ve dışa yansıması olduğunu belirterek, “Sorunlarını kimseye yansıtmadan bu hizmeti yerine getiren fedakar hemşirelerimiz, yoğun iş gücü ve çalışma şartları altında ezilmektedir” dedi.
Vatandaşlarımıza hizmet sunulması söz konusu olduğunda kendi sorunlarını bir kenara bırakan hemşirelerin, seslerinin duyulmasını beklediğini anlatan Anmal, “Sağlık-Sen olarak her yıl ebeler ve hemşireler haftası ile anneler gününü bir arada kutlayan çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar, imkânlar ve riskler hiyerarşisi oluştururken güven ve adalet duygusunu yok eden söylemler ve uygulamalarla ekip ruhu yıpratılmıştır. Performans uygulamaları başta olmak üzere çalışma koşulları ve haklar bağlamında ayrımcı uygulamalarla sistemin temeline dinamit koyulmamalıdır. Sağlık sisteminin geleceği açısından en büyük tehlike yetersiz istihdama bağlı ağır iş yüküdür. 12 yılda 3 kat artan sağlık hizmeti varken, istihdam bir kat bile artmış değildir. Bakanlık istihdam açığını bildiği halde maalesef son derece pasif bir kimlikle hareket etmekte, istihdam oluşturmak adına güçlü bir program ortaya koyamamaktadır” diye konuştu.
“SAĞLIK HİZMETİNİN TAŞERONLAŞTIRILMASI KABUL EDİLEMEZ”
Bakanlığın kadro bekleyen acil tıp teknisyenlerinin taşeron elemanı olarak istihdam edeceğini kaydeden Anmal, şunları kaydetti:
“Hem Anayasa’ya, hem taşeron sisteminin sınırlarını çizen kanuni düzenlemelere aykırı bir uygulamada diretiyor. Yani sözleşmeli modelinden daha ilkel bir arayış içinde. Bu anlayışla sağlıkta çalışan verimliliğini artıramazsınız. Zaten mesleki tükenmişlik yaşayan, huzur ve güven sorunu yaşayan sağlık çalışanlarını daha da umutsuzluğa itecektir. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı istihdam ve insan kaynağı planlaması konusundaki yaklaşımlarını mutlaka gözden geçirmeli ve sahanın ihtiyaçlarına göre etkin adımlar atmalıdır. Bütün sağlık çalışanlarımızı etkileyen bu temel sorunlara ek olarak hemşire ve ebelerimizin mesleki sorunlarını da yakinen takip ediyor ve çözümü için mücadele ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!