Huzur iklimi eğitime yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Huzur iklimi eğitime yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 12:46

- MEB'in atadığı 15 bin öğretmenden bin 328'inin görev yapacağı Şırnak'ta eğitimci sayısı 7 bin 424'e ulaştı, öğretmen açığı yüzde 90 kapandı - Terör olayları nedeniyle genellikle ön yargıyla bakılan, öğretmen sirkülasyonunun sık yaşandığı Şırnak, çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamında artık tercih edilir hale gelirken ilde bu sayede eğitim kalitesinin de artması hedefleniyor - İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz: "En fazla öğretmen Şırnak'a atandı. Öğretmenlerin göreve başlamasıyla eğitim kalitesi de artacak, çözüm süreci ve kardeşlik ortamı devam ettiği sürece sirkülasyon azalacak bir öğretmen en az 5-6 yıl kalacaktır" - Öğretmen Hanife Sinem: "Şırnak'a atanmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bir an önce öğrencilerimizle buluşup, layıkıyla görevimizi yapmaya çalışacağız"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - ŞABAN YILMAZ / CAFER BALIK - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Şırnak'a atanan bin 328 öğretmenle ildeki öğretmen açığı yüzde 90 kapandı.

MEB'in 15 bin öğretmen atamasından bin 328'inin görev yapacağı Şırnak'ta, öğretmen sayısı 7 bin 424'e yükseldi.

Terör olayları nedeniyle genellikle ön yargıyla bakılan, öğretmen sirkülasyonunun sık yaşandığı Şırnak, çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamında artık tercih edilir hale gelirken ilde bu sayede eğitim kalitesinin de artması hedefleniyor.

Çözüm sürecinden önce 5 bin 212 öğretmenin görev yaptığı kentte son atama ile öğretmen sayısında meydana gelen artış ilde pozitif ayrımcılık olarak değerlendirildi.

- "En fazla öğretmen Şırnak'a atandı"

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AA muhabirine, en çok öğretmenin Şırnak'a atanmasının kentte heyecanla karşılandığını söyledi.

Haberin Devamı

"Türkiye'nin 80 iline yüzde 90, Şırnak'a ise tek başına yüzde 9 gibi bir oranla öğretmen ataması yapıldı. En fazla öğretmen Şırnak'a atandı" diyen Alagöz, kentte göreve başlayacak bin 328 öğretmen ile açığın yüzde 90 kapandığını belirtti.

Alagöz, ildeki öğretmen açığını daha önce yaklaşık bin 500 ücretli öğretmenle karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, yeni atanan öğretmenlerin de katkısıyla eğitimde kalitenin artmasını hedeflediklerini kaydetti.

Alagöz, kent genelinde 160 bin öğrencinin 604 okulda eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

- "Şırnak tercih ediliyor"

Bakanlık tarafından Ankara'da gerçekleştirilen bir değerlendirme toplantısında ilin başarısının arttığını tespit ettiklerini vurgulayan Alagöz, bundan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Alagöz, bu başarının kendilerine yetmediğini, ilin başarı grafiğinin yükselmesi için gayretlerinin sürdüğünü anlatarak, şöyle dedi:

"Çözüm süreciyle öğretmenler Şırnak'ı daha fazla tercih etmeye başladı. Hatta öğretmenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Öğretmenlerin ilimizde görev yaptığı süre ortalama 1,5 yıl idi. Bu süreç sayesinde öğretmenlerin kentimizde kalma süresi artacaktır. Yeni öğretmenlerin göreve başlamasıyla eğitim kalitesi de artacak, çözüm süreci ve kardeşlik ortamı devam ettiği sürece sirkülasyon azalacak, bir öğretmen en az 5-6 yıl kalacaktır."

Haberin Devamı

- "Devletimiz ve Şırnak halkı onların yanında"

Alagöz, kente atanan öğretmenleri eğitim ve öğretime hızla adapte edebilmek, moral ve motivasyonlarını yükseltebilmek için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını aktararak, Şırnak halkının misafirperver olduğunu vurguladı.

Şırnak'a atanan öğretmenlerin hiçbir endişeye kapılmaması gerektiğini dile getiren Alagöz, "Memleketlerinde nasıl yaşıyorlarsa, Şırnak'ta da aynı şekilde hayatlarını sürdürebilecekler. Hiçbir öğretmenimizin endişe etmesine gerek yok. Devletimiz ve Şırnak halkı onların yanında. En küçük ihtiyaçlarında bize ulaşabilirler" diye konuştu.

- Pozitif ayrımcılık

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Sarı da MEB'in Şırnak'a bin 328 öğretmen atanmasını pozitif ayrımcılık olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Sarı, Şırnak'a daha çok öğretmenin atanmasını beklediklerine dikkati çekerek, "Şırnak'ta bir öğretmen ortalama 17 ay kalıyor. Şırnak en çok öğretmen sirkülasyonunun yaşandığı bir il idi. Bakanlığın bu sirkülasyonunun önüne geçmesini istiyoruz" dedi.

"Emniyet ve askeri personele verilen ek ödeme ve bölgeye özgü tazminatın öğretmenlere de verilmesiyle bölgede görev yapılan süre uzatılabilir" ifadesini kullanan Sarı, ilde eğitimdeki başarının artmasının en büyük beklentileri olduğunu söyledi.

- "Layıkıyla görevimizi yapmaya çalışacağız"

Öte yandan Şırnak'a atanan öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki işlemleri yapılıyor.

Konya'da yaşayan ve ilk görev yeri olarak Şırnak'a atanan Hanife Sinem, bir an önce öğrencileriyle buluşmak için sabırsızlandığını anlattı.

Haberin Devamı

Şırnak'a hizmet için geldiklerini ifade eden Sinem, "Şırnak'a atanmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bir an önce öğrencilerimizle buluşup, layıkıyla görevimizi yapmaya çalışacağız" dedi.

Malatya'dan gelen Dilek Yılmaz da Şırnak'a atandığı için önce şaşırdıklarını aktardı.

Kenti ilk kez gördüğünü hep basında yer alan haberle tanıdığı için küçük de olsa ön yargıları bulunduğunu anlatan Yılmaz, ancak Şırnak'ı beğendiğini dile getirdi.

Yılmaz, Şırnak'ta 4 yıl görev yapmayı planladığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!