Sinop’ta "Bahar Konseri"

Güncelleme Tarihi:

Sinop’ta Bahar Konseri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 14:06

Sinop’ta "Bahar Konseri"

Haberin Devamı

İbrahim ASLAN/SİNOP,(DHA)-SİNOP’ta yaklaşık 6 ay önce kurulan Sinop Romanlar ve Müzisyenler Kültür ve Yardımlaşma Derneği dün akşam konser düzenledi.
Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda solo ve korolardan oluşan konsere Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sinop Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Aykut Boyacı kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Konser sazlardan dinlenen Hicaz Peşrev ile başladı. Ardından koronun Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği üç Rumeli türküsü olan Dağlar Dağlar, Kırmızı Gülün Alı Var ve Vardar Ovasını seslendirmesi ile devam etti.
Hicaz ve Uşşak makamında çeşitli parçalar seslendirildi. Zeki Müren, Rıza Tevfik Bölükbaşı, Fikret Şenes, Orhan Gencebay, Selami Şahin, Coşkun Sabah, Yıldırım Gürses gibi sanatçıların güftesini ve bestesini yaptığı parçalar solistler tarafından seslendirildi. Sinop Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, şiir kitabında yer alan “Yeter ki Yalan Sevme” şiirini seslendirdi. Dağdeviren, izleyiciden büyük alkış aldı.
Dinleyiciler solistler tarafından okunan parçalara eşlik etti. Geceye Roman havaları eşliğinde oynayan iki dansçı Medine Özkan ve Naz Yalçın damga vurdu. İki buçuk saate yakın devam eden konserde izleyiciler salonu doldurdu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!