Şirvan'daki göçük altında kalan Murat Ant'ın ailesinde heyelan endişesi

Güncelleme Tarihi:

Şirvandaki göçük altında kalan Murat Antın ailesinde heyelan endişesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 12:26

Şirvan'daki göçük altında kalan Murat Ant'ın ailesinde heyelan endişesi

Haberin Devamı

Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA) - SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde meydana gelen göçükte toprak altında kalan 16 kişiden biri olan ve cansız bedeni çıkarılan Murat Ant'ın, 16 kişiden oluşan ailesinin kaldığı 2 katlı evin duvarlarının çatladığı ve yıkılma riski olduğu iddia edildi. Murat Ant'ın ağabeyi Nizamettin Ant, "Göçükte kardeşimi kaybettim ama ailemi kaybetmek istemiyorum" dedi.
Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde 17 Kasım Perşembe günü meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden 8'inin cesedi toprak altından çıkarıldı. Toprak altından cesetleri çıkarılan 8 işçiden biri olan 20 günlük evli Murat Ant'ın ağabeyi Nizamettin Ant, kardeşini toprak altında kaybettiğini ancak halen heyelan tehlikesinin devam ettiğini söyledi.
Nizamettin Ant, 16 kişinin hayatını kaybettiği son heyelanın olduğu yere 2 kilometre mesafedeki 2 katlı evlerinin yakınındaki 2 evin, üç ay önceki heyelanda yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle, maden şirketi tarafından istimlak edildiğini söyledi. 3 ay önceki heyelanda kendi evlerinin de hasar gördüğünü belirten Ant, "3 ay önce yaşanan göçük evime 300 metre uzaktaydı. Evimin bitişiğinde iki ev var ve ikisi alındı. Ancak bizimki alınmadı. Yani böyle bir haksızlık olabilir mi? 3 ay önce meydana gelen göçükte, evimin bitişiğinde bir dönümlük alan içindeki bir eve 350 bin lira teklif edilmiş ve satın alınmış. Ama 6 dönümlük arazim içerisindeki, altında ahır olan ve 2 katlı binama 200 bin lira teklif ettiler. Maden şirketinin verdiği bu teklifi kabul etmedim. Dava açmak için bir avukatla görüştüm. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili şirkete dava açıyoruz. Pazar günleri hariç her gün, günde 40-50 ton patlayıcı kullanarak patlamalar yapıldı. Bizim evde 16 kişi yaşıyoruz. Allah korusun başımıza çökerse bunun hesabını kim verecek?" dedi.
EVDEKİ ÇATLAKLARI GÖSTERDİ
Maden çalışmaları için yaşanan patlamalardan dolayı kendi oturdukları evde çatlakların meydan geldiği ve camların kırıldığını anlatan Ant, "Göçük kazası meydana gelmeden önce sürekli evimizin hemen yanında bulunan maden ocağında patlatmalar yaşanıyordu. Bu yüzden evimizin tüm odalarında çatlaklar meydana geldi. Patlamalardan dolayı evimizin çamları kırılıyor. Evimize 100 metre ilerde madenin açtığı su yatağı bulunuyor ve bu yatak bizim için çok tehlikeli, evimiz her an çöke bilir. Bu konuda yetkililere gerekli bilgi verdik ancak ne arayan var ne soran" diye konuştu.
PATLAMALARDAN ÖTÜRÜ AHIR YIKILMIŞ
Meydana gelen göçük faciasında yaşamını yitiren 20 günlük evli Murat Ant'ın ağabeyi Nizamettin Ant, maden çalışmasında dinamit patlatılması sonucu ahırın çöktüğünü ve buradaki küçükbaş hayvanları zor kurtardıklarını ifade ederek, "Daha önce evimiz bu bölgedeydi. Ancak yetmeyince kendi imkanlarımızla beton ev yaptık. Altı ahır, üsttü iki katlı bina çıktık. 4 ay sonra daha önce kullandığımız ahır çöktü, beslediğimiz küçükbaş hayvanlarımızı enkazın altından zor kurtardık" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!