- Siirt'te diyabet eğitim standı

Güncelleme Tarihi:

- Siirtte diyabet eğitim standı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 14:15

- Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Güres Caddesi'nde stand açarak vatandaşların kan şekeri seviyesini ölçtü.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Güres Caddesi'nde stand açarak vatandaşların kan şekeri seviyesini ölçtü.

Endokrin Uzmanı Dr. Safiye Arık, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak açtıkları standta vatandaşın kan şekerini ölçtüklerini ve halkı diyabet konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

14 Kasım Diyabet günü dolayısıyla açtıkları stantta diyabet konusunda halkta farkındalık duygusunun uyandırılması için çeşitli bilgileri anlattıklarını dile getiren Dr. Arık, şöyle konuştu:

"Diyabet kişinin, yediği besinlerden kana geçen şekeri, yani glikozu kullanamaması ve kan şekerinin yükselmesidir. Kontrol altına alınmadığı takdirde kalp damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, sinir hasarı gibi pek çok hastalığa yol açmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre dünyada 285 milyonun üzerinde diyabet hastası bulunmaktadır. Eğer önlem alınamazsa bu rakamın 2030 yılında yaklaşık 450 milyon civarında olacağı öngörülmektedir. Şişmanlık ve yanlış beslenme insülinin istenen etkiyi göstermesini engeller ve kan şekeri yükselir. Bu hastaların çoğunluğu 40 yaşın üzerindedirler. Diyabetli kişilerde sıklıkla aşırı susama ve su içme, kilo kaybı, aşırı iştah ve çok yeme, bulanık görme, iyileşmeyen yaralar ve halsizlik belirtileri görülebilir."

Haberin Devamı

Bu arada, yapılan ölçümlerde şekeri yüksek çıkan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!