IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 15:01
ŞANLIURFA'NIN SİVEREK İLÇESİNDE YAZ'IN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE DOĞAL YETİŞEN PATLICAN, BİBER VE BUNUNLA BİRLİKTE SİVEREKLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ TAVA SEZONU AÇILDI.
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yazın mevsiminin başlamasıyla birlikte, doğal yetişen patlıcan, biberden yapılan Sivereklilerin vazgeçilmezi tava sezonu açıldı.
İlçenin Esmerçayır Caddesinde bulunan bir fırında öğle ve aksam saatlerinde tava yoğunlu yaşanıyor. Fırın işletmecisi Kadir Koyunsever, yaz aylarında 40-50 dereceyi bulan ocak ateşi önünde ekmekten çok patlıcan, biber ve tavaları ücretsiz pişirmekten şikayetçi.
Yaz sezonunda pazarlarda patlıcan ve biberin ucuzlaması fırınlarda yoğunluğa neden oluyor. Durum böyle olunca fırınların tezgahı patlıcan, biber ve Siverek usulü tavadan geçilmiyor. Vatandaşlar bu durumdan memnun kalırken, fırıncı esnafı ise isyan ediyor.
Fırıncı Bayram Koyunsever yaptığı açıklamada, "Çok sayıda tava geliyor ekmek pişirecek yerimiz kalmıyor, bir de vatandaşın sitemini görüyorsunuz. Ocağa attığımız tavalardan dolayı ekmek çıkarmamız zorlaşıyor. Günlük 100-150 tava geliyor. Bu da bizim kültürümüzdür, ama biz de ücretsiz pişiriyoruz. Bize de yazzık değil mi?" dedi
Fırına tavasını almaya gelen Cemil Yeşildağ ise, "Tavayı seviyoruz, ama fırıncıların yaşadıkları sıkıntıları görmüyoruz. Ben de tava yaptım getirdim, yalnız ocağın içini görünce bu kültüre son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İçeride şuan 30-35 tava var. Bayram usta 3-4 ekmek çıkarmaya çalışıyor. Bu da ekmek sırasının uzamasına sebep oluyor. Siverekliler olarak bu kültüre son verelim" dedi.