Güncelleme Tarihi:
Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Müdürlüğü bahçesinde yöresel yemek ikramı yapıldı.
Turizm Haftası dolayısıyla Şanlıurfa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı organizasyonuyla Kültür Turizm İl Müdürlüğü bahçesinde 'Yöresel Urfa yemekleri' standı açıldı. Açık havada sunulan yöresel yemekleri için vatandaşlar etkinlik alanını doldurdu. Aşçılar tarafından hazırlanan çiğ köfte, içli köfte, Yahudi köftesi, peynirli helva, lahmacun, pilav, tirit, kuzu iç pilavı, zerde, mangal kebabı davetlilere Urfa türküler eşliğinde ikram edildi. Uzun kuyrukların oluştuğu yöresel yemeklerden tadan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, “Şanlıurfa dünyada çok nadir şehirlerle kıyaslanabilecek bir takım özelliklere sahiptir. Gastronomi turizmi de bu potansiyellerden sadece birisidir. 300’e yakın bize ait olduğunu düşündüğümüz yemeğimiz bulunmaktadır. Bu gün sadece bir kaçını sergiledik. Öncelikle Şanlıurfa, Türkiye ve Dünyaya tanıtacağız. Ayrı ayrı lezzete sahip olan bu yemekler bir gün mutlaka hak ettiği yeri bulacaktır” diye konuştu. Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Arslan, Şanlıurfa'nın mutfak kültürü bakımından Türkiye'nin önde gelen illerin başında geldiğini söyledi. Turizm haftasını alışılagelmiş bir anlayışın vatandaşlarla kutlamanın sevinci içinde olduklarını ifade eden Aslan, stantların ilerleyen yıllarda daha da zenginleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Açık havada ücretsiz olarak ikram edilen birbirinden lezzetli yemekler kısa sürede davetliler tarafından tüketildi.
FOTOĞRAFLI