Güncelleme Tarihi:
Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANLIURFA’nın zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve turizm sektöründe yöresel yemeklerin yapımı ve sunumunu sağlayacak aşçı ve aşçı yardımcılarının yetiştirilmesine yönelik 'Yöresel Ev Yemeklerini Yaşatma Projesi' kapsamında kurs başlatıldı.
Şanlıurfa mutfağıyla özdeşleşen yöresel yemeklerin yapımını öğrenmek için 6 ay boyunca usta öğretici Hatice İnan'dan yöresel yemekleri öğrenen kursiyerler, eğitimlerinin ardından öğrendikleri yöresel yemekleri yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Kent mutfağında yöresel yemekler arasında yer alan semsek, borani, ağzı açık, ağzı yumuk, çağala aşı, kelle tirit ve birçok tatlı çeşidinin yapımını öğrenen kursiyerler, bir yandan da görsel sunum ve ikram için eğitim alıyorlar. Şanlıurfa’nın çok zengin bir mutfak ve yemek kültürüne sahip olduğunu ifade eden usta öğretici Hatice İnan, "ŞURKAV bünyesinde açılan bu kurslarımıza turizm otelcilik bölümü olmak üzere isteyen diğer meslek gruplarında eğitim veriyoruz. 6 ay boyunca burada eğitim alan kursiyerlerimiz Şanlıurfa'nın birbirinden lezzetli ve geçmişi 12 bin yılla dayanan yemek kültürünü yaşatmanın mutluluğunu yaşıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI