Şanlıurfa'da yapılandırma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada yapılandırma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:53

Şanlıurfa'da yapılandırma uyarısı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, sigorta primi ve primlere ilişkin diğer borçların yapılandırılması kapsamına çıkarılan kanundan yararlanmak için yarın son gün olduğu söyledi.

SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü, 19 Ağustos'ta yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" ile 2016 yılı haziran ayı ve önceki aylara ilişkin sigorta primi ve primlere ilişkin diğer borçlar ile idari para cezalarının yapılandırma kapsamına alındığı bildirdi. SGK İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı açıklamada, "Kurumumuza prim borcu bulunup da henüz yapılandırmamış olan vatandaşlarımız kanundan yararlanmak için en geç 25 Kasım 2016 Cuma gününe kadar müdürlüklerimize bizzat, posta yolu ile ya da internet üzerinden yapılandırma taleplerini iletmeleri gerekmektedir." dedi.

Yapılandırılan borçlarının, peşin, 6, 9, 12 ya da 18 taksit halinde ödenebileceğini belirtilen Ünlü, kanun kapsamında, peşin olarak ödenmesi halinde gecikme zammı ve gecikme cezası yerine alınan enflasyon farkının sadece yarısının alınacağı söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!