Güncelleme Tarihi:
Ömer ŞULUL - Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA’da, ramazan ayının gelmesiyle birlikte kent merkezindeki fırınlarda tepsi yemeği pişirme yoğunluğu yaşanıyor.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da gelenek haline gelen tepsi yemeği sezonu başladı. İftar mesaisine ikindinden sonra başlayan fırınlara 3 saat öncesinde evlerde hazırlanan çeşit çeşit tepsi yemekleri fırına getiriliyor. Fırıncılar ise tatlı bir telaş içerisinde onlarca tepsi yemeği, iftara yetiştirmeye çalışıyor. Yoğun ateşin başında, işin en zor kısmını yapan pişiriciler ise yemekler nedeniyle ekmek pişirmeye yer kalmadığından yakınıyor. Kokusu ve görüntüsüyle iştah kabartan lezzetli yemeklerin pişmesinin ardından yanına ekmeklerini alan vatandaşlar, iftar sofrasına oturuyor.
Her gün ortalama 200-300 arasında tepsi yemeği pişirdiğini belirten 10 yıllık fırıncı Reşat Yavuz, "Ocakta çalışan arkadaşımız da oruç tutuyor. Hepimiz oruç tutuyoruz. Şimdi durum böyle olunca, bu kadar tepsi yemeğini pişirmek aşırı derecede zor oluyor” dedi.
FOTOĞRAFLI