Şanlıurfa’nın Sorunları Rapor Halinde Başbakana Sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’nın Sorunları Rapor Halinde Başbakana Sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 17:44

ASKON ŞANLIURFA ŞUBE BAŞKANI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi Şanlıurfa’nın kanayan yaralarını, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve sorunlarla ilgili bakanlıklara rapor ederek çözüm istedi.
ASKON Nitelikli Üretim temalı 9. divan toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel ve ASKON tüm şube başkanları ile şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıya Katılan ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa ile ilgili hazırladıkları kanayan yara haline gelmiş sorunları divan toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanlara rapor halinde sunarak çözüm istedi.
Hazırlanan raporlarla ilgili bilgi veren ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa için elzem olan sorunları ileterek çözüm istediklerini söyledi.
Şahin, hazırlanan raporda yer alan konularla ilgili olarak,” Teşvik belgesi kapsamında yapılacak yatırımlar için sigorta primi işçi ve işveren hissesi destekleri ile gelir vergisi stopajı desteğinin 10 yıl süreyle uygulanacak olması ve elde edilecek maddi karşılığın, brüt asgari ücretin yaklaşık yüzde 30’una karşılık gelmesi ve işgücü maliyeti açısından Şanlıurfa ülkemizin en avantajlı, rekabetçi illerinden biri haline getirmişti.
Yeni teşvik sisteminin Şanlıurfa’ya katkıları net bir şekilde görülmektedir ancak 31 Aralık 2015 tarihinde Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ve Vergi İndirimi Yatırma Katkı oranlarındaki promosyonlu dönem sona erecektir. Bu durum ilimizde büyük yatırımlar için cazibesini azaltıcı bir etkiye yol açacaktır.
Şanlıurfa’yı Türkiye’de tekrar yatırımlarla gündeme taşıyabilmek ve yatırım yapmak isteyen firmalar için cazibesini arttırabilmek adına 2012’den 2015 yılı sonuna kadar uygulanan promosyonlu teşvik uygulamasının aynı şartlarla 2023 yılı sonuna kadar devam ettirilmesini ve ilimiz bünyesinde bulunan KOSGEB ve Kalkınma Ajansı’nda bulunan mevcut uzman personel sayılarının arttırılmasını istedik. İller Bankasından ilimiz için ayrılan bütçedeki nüfus verilerine Suriyeli vatandaşların da dahil edilerek bütçedeki payının nüfus oranına göre artırılması hususunda çalışmaların yapılmasını istedik. Uyuşturucu madde satıcıları için cezaların caydırıcı olması, madde bağımlısı sayılarının artmasıyla ilimizde AMATEM kurulması ve bunun yanında, rehabilite köyü kurulmasını istedik.
Kurulacak olan rehabilitasyon köylerinde madde bağımlılarına yönelik çeşitli aktivitelerin sağlanması ve ürün yetiştiriciliği gibi hizmet, bedel karşılığı ile topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaların yapılması istedik” şeklinde bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!