Kucaklarındaki çocuklarıyla meslek öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kucaklarındaki çocuklarıyla meslek öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 16:47

- Şanlıurfa'da, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren merkeze gelen kadınlar, kucaklarında çocuklarıyla meslek öğrenmeye çalışıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da kadınlar, evde yalnız bırakamadıkları çocuklarıyla geldikleri merkezde meslek öğreniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Yenice Kadın Kültür ve Kadın Atölyeleri Merkezi'nde ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kadınlara yönelik, dikiş, el sanatları, deri işlemeciliği ve okuma yazma gibi çeşitli kurslar düzenleniyor.

Yoğun ilgi gören kursta yaklaşık 100 kadın meslek ve okuma yazma öğreniyor. Sabah 9'da başlayan eğitimlere katılan kadınlar, küçük yaşlardaki çocuklarını da yanlarına alarak merkeze geliyor.

Bazı kadınlar, kucaklarında çocuklarıyla dikiş makinesinin başında hem eğitim alıyor hem de çocuklarına bakıyor.

Kursiyerlerden Nazmiye Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yandan meslek edindiğini, bir yandan da çocuklarıyla ilgilendiğini anlattı.

Haberin Devamı

İki işi bir arada yapmanın zor olduğunu dile getiren Akmeşe, "Burada hocalar, bize meslek öğretiyor. Çocuklarımızın yaşı küçük olduğu için de evde bırakamıyoruz, kimseye de teslim edemiyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı da yanımıza alıp meslek öğrenmeye çalışıyoruz. Biraz zor oluyor ama meslek öğrenmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Ahret Soran ise evinin yakın olmasından dolayı her gün merkeze geldiğini belirterek küçük yaşlarda 3 çocuğunun bulunduğunu aktardı. Soran, şunları söyledi:

"Sabah erken saatte çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum, yiyeceklerini hazırlayıp yanıma alıyorum. Büyük yaştakiler ise merkezin bahçesinde oynuyor. Küçüğü kucağımdayken meslek öğrenmeye çalışıyorum. Evde oturmaktansa burada zor şartlar altında meslek öğrenmek daha güzel. Birçok kişi, benim gibi çocuğunu yanına alıp geliyor ve meslek öğreniyor. Öğrendiğimiz meslekler sayesinde üreteceğimiz ürünlerden kazanacağımız parayla eşlerimize yardımcı olacağız ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını daha kolay bir şekilde gidereceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!