Harran Üniversitesi’nde Zeytin Tadımı Eğitimi Verilecek

Güncelleme Tarihi:

Harran Üniversitesi’nde Zeytin Tadımı Eğitimi Verilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:39

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZEYTİN TADIMI EĞİTİMİ

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, Zeytinyağı Tadım Eğitim Programı düzenlenecek.
Koordinasyonunu Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar`ın yaptığı eğitim programı sofralık zeytin üretimi,kaliteli zeytinyağı yetiştirilmesi ve zeytinyağının kalitesini ölçebilen bireyler yetiştirilmesini amaçlıyor. Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi anfisinde düzenlenecek olan program dört gün sürecek. 15 kişilik gruplar halinde iki gruptan oluşacak tadım toplantısını, tadım uzmanı Serdar Öçten Ünsal ve Gıda Mühendisi Nilgün Olan programı sunacak. Eğitimin amacı, üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı ve zeytinin önemini anlatmak olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, "Eğitimin amacı, üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı tadım kriterleri konusundaki bilincin arttırılması ve zeytinyağının duyusal kriterleri açısından tanıtımının yapılmasıdır. Eğitim 1. ve 2. grup olarak gerçekleştirilecek. Eğitimde ayrıca katılımcılarasofralık zeytin üretimi eğitimi, stoklama ve ambalaj gibi konularda da bilgiler aktarılacak” diye konuştu.
9-10 Kasım 2015 tarihlerinde Zeytinyağı Duyusal Analiz (Tadım ) Eğitimi Programı,11-12 Kasım 2015 tarihlerinde ise sofralık zeytin üretimi eğitimi verilecek olan programlar 4 gün devam edecek. Sınırlı sayıda başvuru kabul edilen programlar ücretsiz olacak. Katılımcılara program sonunda sertifika verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!