Güneş Tutulmasını Suriyeli Mülteciler De Gözetledi

Güncelleme Tarihi:

Güneş Tutulmasını Suriyeli Mülteciler De Gözetledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 15:36

GÜNEŞ TUTULMASI-2

Güneş tutulmasını Türkiye’nin değişik illerinden Türk vatandaşları izlerken çadır kentte barınan Suriyeli mültecilerde güneş tutulmasını merak edip izlediler.
Havanın bulutlu olması güneş tutulmasını izlemek isteyenlere net görüntü vermedi. Zaman zaman bulutlar güneş tutulması görüntüsünü engellediği görüldü.
Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması, bugün Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mültecilerin de gündemindeydi. Güneş tutulması yaklaşık olarak 12.30 gerçekleşirken, saat 13.00 doğru sona erdi.
Güneç tutulmasını siyah renkli camlarla izleyen Suriyeli mülteciler hayranlık ve endişeyle izlediler. Bazı mülteciler ise ilk kez güneş tutulmasını renkli cam sayesinde gördüğünü dile getirdi. Güneş tutulmasını izleyen mültecilerden Midyen Hatip adlı vatandaş izleme sırasında şunları söyledi:
”Bugün güneş tutuldu. Bizlere güneş tutulmasıyla alakalı küsuf namazı kılmamız gerekmektedir. Bundan dolayı Allah’a sığınmak, hamd etmek ve onu zikretmemiz gerekir. Bu olay gerçekten insanların düşünmeleri ve tefekkür etmeleri açısından çok önemlidir. Güneş tutulmasını izleyen şahıs “Subhenallah velhamdulillah Veleilehe illalah vallahu ekber” deyip bu görüntüden ders almalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!