Genç Ressamın Tavsiye İle Gelen Başarısı

Güncelleme Tarihi:

Genç Ressamın Tavsiye İle Gelen Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 16:38

arkadaşlarının önerisi ile Kadın Destek ve Kültür Merkezi'ne müracaat eden Fidan Kaya 6 ay boyunca resim eğitimi almıştı

Şanlıurfa’da yaşayan Fidan Kaya, arkadaşlarının tavsiyesi ile başvurduğu Kadın Kültür ve Destek Merkezi’nde resim eğitimi aldı. 6 aylık eğitimin ardından Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan resim yeteneği mülakatına başvuran Kaya, birincilikle okula kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Hayati Harrani Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Fidan Kaya, arkadaşlarının önerisi üzerine oturduğu mahallede hizmet veren Hayatti Harrani Kadın Kültür ve Destek Merkezi’ne başvurdu. Kadın Destek Merkezi görevlileri 16 yaşındaki Fidan Kaya’nın resim yapma yeteneğini farkederek onu resim iş bölümüne yönlendirdi. Resim İş Bölümünde 6 ay uzmanlardan eğitim alan Kaya, sertifikasını alarak mezun oldu. Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan ’resim yeteneği’ mülakatına başvuran Kaya, mülakata birinci olarak okula kayıt yaptırmaya hak kazandı. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Kaya, daha önceleri gerekli ortam ve malzeme olmadığından hobi olarak resim yapabildiğini ifade etti.
Arkadaşlarının tavsiyesi ile Kadın Destek Merkezi’ne müracaat ettiğini vurgulayan Kaya, “Burası benim için dönüm noktasıydı. Resim öğretmenimin katkısıyla resim yapmayı öğrenerek Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesini 1.lik’le kazandım" dedi.
Fidan Kaya’nın öğretmeni Ferhat Özdemir ise, Kaya’nın çok yetenekli olduğunu belirterek, gelecek yıllarda ünlü bir ressam olabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!