GAP Vıı. Tarım Kongresi

Güncelleme Tarihi:

GAP Vıı. Tarım Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 13:29

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİNİN TERTİPLEDİĞİ GAP VII. TARIM KONGRESİ BAŞLADI.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tertiplediği GAP VII. Tarım Kongresi başladı.
Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Haliliye İlçe Belediye Başkan Vekili Osman Uludağ, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Eyyüpoğlu, GAP Tarımsal Araştırma Entitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç.Dr. Ali Rıza Öztürkmen, DSİ XV. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Faik Çelik, Daire Müdürleri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
28 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında 4 gün devam edecek konferansın açılışında Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Emine Çıkman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, Ziraat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Salih Aydemir birer konuşma yaptı.
Yapılan açış konuşmalarında Tarımın önemi, tarım eğitimin önemi, mevcut potansiyelin kullanılması, GAP’ın önemi, Ziraat Fakültesinden beklentiler, GAP’a entegre olmak, Ziraat Fakültesinin misyonunun önemi gibi konulara vurgular yapıldı.
Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Bahçe Bitkileri ve Islahı, Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otlar, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Mekanizasyon, Bitki Besleme ve Toprak Yönetimi, Drenaj, Kuraklık ve Tuzluluk Yönetimi, Sulama Teknikleri ve Sulama Yönetimi, Hasat ve Hasat Sonrası Fizyolojisi, Tarımsal Ürünlerin Üretimi ve Pazarlanması, Tarımsal Ürün İşleme ve Teknolojileri, Organik Ürünlerin Üretimi, Hayvan Yetiştirme, Besleme, Biyometri ve Genetik, Kırsal Kalkınma konuların işleneceği kongrede 200 bilim adamı, 69 sunulu ve 79 posterli olmak üzere toplam 150 bildiri sunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!