Devlet Hastanelerinde ‘Hasta Hostesleri’ Dönemi

Güncelleme Tarihi:

Devlet Hastanelerinde ‘Hasta Hostesleri’ Dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 11:24

TÜRKİYE GENELİNDE SAĞLIK HİZMETLERİNİN ETKİN, VERİMLİ, KALİTELİ SUNULABİLMESİ VE HASTA MEMNUNİYETİNİN ARTIRILABİLMESİ AMACIYLA DEVLET HASTANELERİNDE BAŞLATILAN HASTA HOSTESLERİ UYGULAMASI, ŞANLIURFA’DA HAYATA GEÇİRİLDİ.

Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli sunulabilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılabilmesi amacıyla devlet hastanelerinde başlatılan hasta hostesleri uygulaması, Şanlıurfa’da hayata geçirildi.
Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, hayata geçirilen uygulamanın öneminden bahsedildi. Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli sunulabilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılabilmesi için hasta beklentilerinin tespitinin önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak hasta istek ve beklentilerine istenilen yerde, istenilen zamanda ve istenilen kalitede cevap verebilen sağlık tesisleri oluşturmak zorundayız. Çünkü hastaların yaşadığı evden ve ortamdan çok farklı bir yer olan hastanelerde zorunlu olarak kalması, birçok sıkıntı ve sorun yaşamasına zaman zaman da olsa neden olabilmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde yatarak tedavi için gerekli olan yatak ve oda düzenlerinin sağlanması, yiyecek ve içecek hizmetlerinin planlaması, temizlik ve genel bakım hizmetlerinin eksiksiz olarak verilmesi, sağlık hizmetlerinin bütününün etkinliği açısından son derece önemlidir. Bu nedenle beklenen hizmeti sunabilmek için hasta beklentilerini tespit etmek gereklidir. Bu tespitleri yapmak için işi sadece yatan hastaları ziyaret etmek olan bu görevliler; Hastanelerimizde düzenli olarak hasta ve yakınlarına memnuniyet anketleri düzenlemekte, günlük rutin yatan hasta ziyaretleri gerçekleştirilmekte ve hastaneyi terk ettikten sonra telefon ile görüş, öneri ve şikayetler alınmaktadır. Böylece hastalarımız sadece teşhis ve tedavide değil, santralden, danışmaya, oda hizmetlerinden, yemek sunumuna kadar eksiklerimizi görmemize ve kalitemizi yükseltmeye yardımcı oluyorlar. Taburcu olan hastalar daha sonra evlerinde ziyaret edilerek beklenti ve sorunlar hakkında hastalardan bilgi alıyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!