Güncelleme Tarihi:
SURUÇ (Şanlıurfa), (DHA) - ŞANLIURFA'da, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası Pompaj Sulaması tesislerine su verildi.
Bu yıl yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi üzerine DSİ bölge çiftçisinin daha fazla mağdur olmaması için Harran ve Suruç Ovalarına su bırakmaya başladı. Atatürk Barajından temin edilen su Suruç Ovası Pompaj Sulaması tesislerinde, DSİ 15'inci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’nin butona basmasıyla birlikte ovaya su verildi. Suyun verilmesiyle birlikte hububatın kurumasının önüne geçileceği, sebze ve fıstık üreticisinin de yüzünün güleceği belirtildi. DSİ 15'inci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Suruç’ta ovanın büyük bir kısmında hazırlık yapılan pamuk ekimi için de önümüzdeki haftalardan itibaren TAV sulaması yapılacağını söyledi.
Çiftçilerin suyu tasarruflu kullanmasını konusunda uyarıda bulunan Gökçe "Çiftçilerimizin suyu sulama talimatları doğrultusunda kullanmaları gerekiyor. Suyun tasarruflu kullanılması, üreticimizin ve tüketicimizin geleceği açısından çok önemli. Hayırlı bir sulama sezonu diliyoruz. Önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Tek bir insanımızın hayatı bizler için çok önemli. Yetkililer her sezon gerekli uyarıları yapıyorlar. Ailelerin bu konuda evlatlarını bilinçlendirmeleri, uyarmaları gerekiyor. Sulama kanallarımızda boğulmaların olmamasını temenni ediyoruz" dedi.
Suruç Ovası’na aktarılan su ise yine Atatürk Barajı göl sahasından 29 kilometre açık kanal vasıtasıyla Suruç Tüneline aktarılıyor. 17 bin 185 metre uzunluğunda ve 7 metre çapında olan, aynı zamanda Dünyanın 5. büyük sulama tüneli olan Suruç Tünelindeki su, 5,5 milyon metreküp kapasiteli Taşbasan Depolama sahasında, TP1 Pompa İstasyonu ile 54 bin 450 dekarı, 24 kilometre uzunluğundaki sağ sahil kanalı ile 176 bin 570 dekar alanı ve 46 kilometre uzunluğundaki sol sahil kanalı ile 332 bin 760 dekarı sulayacağı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI