Yüzme öğrenen down sendromlu öğrencilere sertifikaları verildi

Güncelleme Tarihi:

Yüzme öğrenen down sendromlu öğrencilere sertifikaları verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 11:46

Yüzme öğrenen down sendromlu öğrencilere sertifikaları verildi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) SAMSUN'da TÜGVA İl Temsilciliği tarafından da desteklenen Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından down sendromlu öğrencilere yönelik hazırlanan 'Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum Projesi'ne katılan öğrencilere sertifikaları verildi.



Samsun Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Samsun Valiliği ve Türkiye Gençlik Vakfı Samsun İl Temsilciliği tarafından desteklenen, bir yıl süren 'Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum Projesi' tamamlandı. Bir yılın ardından TÜGVA Samsun il Temsilciliği'nde gerçekleşen törende, hayata sevgiyle tutunan 20 down sendromlu öğrenci, sertifikalarını İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu'nun elinden aldı. Sertifika töreninde konuşan TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, her şeyin başının sevgi olduğunu belirterek, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin yaşama tutunması ve toplumda yerini alması için herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.



Down sendromlu çocukların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi, hayata adaptasyonlarının sağlanması, eğitim gibi bir çok konu başlığında projenin önemli katkılarının olduğunu ifade eden Durmuşoğlu, "Biz onları çok sevdik, onlarda bizi. Ayrı bir gönül bağı kurduk. Uzmanlar eşliğinde el ele vererek down sendromlu çocuklarımızın eğitimi ve sağlık sorunlarının giderilmesi için çaba harcadık. Gönülleriyle bu projede yer alan herkese teşekkür etmemiz gerekiyor. Özellikle her konuda desteğini esirgemeyen Samsun Valimiz Sayın İbrahim Şahin, şehrimiz için büyük bir kazanım. Yenilikçi ve verimli fikirleriyle desteğini hep hissettirdi, kendilerine de bu vesile ile şükranlarımızı sunuyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerimizin istihdamı, sosyal entegrasyonları ve toplumda down sendromu hakkında farkındalık oluşturulması konularında çalışmalar yapıyoruz. Bir yıl süren proje sonunda çok başarılı sonuçlar alındı. Toplumsal duyarlılığımızı her zaman ön planda tutmalıyız. Sosyal projelerde 'Bizde varız' denmeli, el ele vermeliyiz. Bu birliği tüm faydalı çalışmalarda da sağlamalıyız" dedi.



Proje, öğrenme ve kavrama yeteneği kısıtlı olan özel çocukların ileride olabildiğince bağımsız, topluma ve kendilerine yararlı, mutlu ve üretken bir yaşam sürebilmeleri ve çevrelerine getirecekleri yükün en aza indirebilmesi için özel ilgi ve eğitime gereksinim duydukları gerçeğinden yola çıkarak hazırlandı.



Bu kapsamda, özellikle beyin felçli çocuklar için motor kuvvetlerinin gelişimi, otistik çocuklar için sosyal iletişim, becerilerinin kazandırılması ve down sendromlu çocuklar için ergenlik dönemlerindeki kilo problemi ve kiloya bağlı hastalıkların engellenmesi amacıyla, 6-20 yaş arası çocuklara yüzme eğitimi verildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!