Yaptıkları tablolarla "engel" tanımıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yaptıkları tablolarla engel tanımıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 11:46

- Samsun'un Terme ilçesinde bedensel engelliler, çivi ve tellerden yaptıkları tabloları 75 ila 250 lira arasında fiyatlarda satarak ailelerine destek oluyor - Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Saruhan: - "Engellilerimizi çeşitli branşlarda yetiştirip ailelerine katkı sağlamaları için teşvik ediyoruz"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Terme ilçesinde bedensel engelliler çivi ve tellerden yaptıkları tabloları 75 ila 250 lira arasında fiyatla satarak ailelerine destek veriyor.

Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF), Terme ilçesinde bedensel engellilerin sosyalleşmesi ve aile ekonomilerine destek sağlamaları için çeşitli branşlarda kurslar açtı. Kursları başarıyla tamamlayan 15 engelli, dernek binasında bir araya gelerek çivi ve tellerden tablo yapmaya başladı.

Engelliler, ayda ortalama 50 tablo yaparak 75 ila 250 lira arasında fiyatlarla satıyor, böylece aile bütçesine destek oluyor.

KEF Başkanı Selman Saruhan, AA muhabirine, engellileri evlerinden çıkartıp sosyalleşmelerini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Resim, gümüş tel ve çivilerle engellilerin tablo yaptığına işaret eden Saruhan, "Engellilerimizi çeşitli branşlarda yetiştirip ailelerine katkı sağlamaları için teşvik ediyoruz. Engellilerimizi bu proje sayesinde evden çıkarmış oluyoruz. Ailelerine destek veren engellilerimiz topluma yararlı birey olduklarını da gösteriyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Saruhan, özellikle Türk bayrağı tablolarının vatandaşlar tarafından ilgi gördüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Engelli kardeşlerimiz bunları severek yapıyor. Vatandaşlarımız da engellilerimizin yaptığı ürünleri satın alarak onlara destek veriyor. Büyük bir pazar bulduğumuzda daha fazla üretim yapmayı düşünüyoruz. Pazar olanağımız kısıtlı olduğu için fazla üretim yapmadan tek tek ürünleri elden çıkartıyoruz. Zaten bir tabloyu yapmak 3 veya 4 gün sürüyor. Hatta ağır engelli kardeşlerimiz bir tabloyu 15 günde ancak yapabiliyor. Çalışma belki engellilerimiz için meşakkatli ama aile bütçesine destek olmaları için gerekli."

Doğuştan engelli Hasan Aygün ise aile bütçesine katkı sağladığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu proje sayesinde hem meslek ediniyoruz hem de boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!