Uyuşturucuyla tiyatro sahnesinde savaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuyla tiyatro sahnesinde savaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 11:15

- Türkiye'nin dört bir yanını 7 yıldır gezerek oyun sahneleyen Samsun Tiyatro Temaşa Grubu, gençlerin uyuşturucu tuzağına nasıl düşürüldüğünü anlattıkları oyunlarla anne babaları bilinçlendiriyor - Grubun genel sanat yönetmeni Kurtuluş: "Gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı uyarıyoruz. Onları bilinçlendiriyoruz ve bu tuzağa nasıl düşürülüyor gösteriyoruz"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Türkiye'nin dört bir yanını 7 yıldır gezerek oyun sahneleyen Samsun Tiyatro Temaşa Grubu, gençlerin uyuşturucu tuzağına nasıl düşürüldüğünü anlattıkları oyunlarla anne babaları bilinçlendiriyor.

Grubun genel sanat yönetmeni Kemal Saraç Kurtuluş, AA muhabirine, "Gülün Solduğu Gün" isimli oyunlarının madde bağımlısı gençleri konu aldığını söyledi.

Amaçlarının "testi kırılmadan gençlere müdahale etmek" olduğunu vurgulayan Kurtuluş, "Bu oyunu sahnelemek için Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nden (TUBİM) izin ve onay aldık. Hatta onların da bize oyunu yazarken destekleri oldu" dedi.

Kötü alışkanlıklara dikkati çeken tiyatro oyunlarının çoğalması gerektiğini vurgulayan Kurtuluş, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı uyarıyoruz. Onları bilinçlendiriyoruz ve bu tuzağa nasıl düşürülüyor gösteriyoruz. Tabi bu arada anne ve babaların bu tür çocuklara nasıl davranması gerektiğini de anlatıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyunun tamamen emniyet müdürlüğü ile TUBİM'in verdiği bilgilerden yazıldığına işaret eden Kurtuluş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu oyunu 2007 yılından itibaren Türkiye'nin dört bir yanında sahneliyoruz. Oyun içinde anket çalışması yapıyoruz. Anketlerde çocuklar özellikle oyunu anne ve babalarının izlemesini istiyor. Çünkü oyunda tamamen çocukların uyuşturucu tuzağına nasıl düşürüldüğü değil, anne ve babaların onlarla ilgilenmemesi üzerine kötü arkadaş çevresiyle tanışması ve tuzağa düşürülmesi anlatılıyor. Aileler oyunda çocuklarına karşı yaptıkları hataları oyundan izleyerek daha net bir biçimde anlıyor ve kendisini sorgulamaya başlıyor. Böylece gençler ailelerin ilgisi ve çabalarıyla uyuşturucu tuzağına düşürülmeden uzaklaştırılmış oluyor."

Kurtuluş, talep üzerine oyunu 7 yıldır birçok şehirde oynadıklarını ve Samsun'da oynamayı sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

İki perdelik oyunun ilk bölümünde madde bağımlısı birinin tedavi sürecinden sonra ailesi dağıldığı için gidecek bir yerinin olmaması anlatılıyor. İkinci perdede ise ailesinde bulamadığı sevgi ve şefkati dış çevrede arayan ve uyuşturucu tuzağına düşen gencin hayatı sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!