Güncelleme Tarihi:
Yaprak KOÇER/ SAMSUN, (DHA)- GİRESUN'daki helikopter kazasında yaralanan ve tedavisi devam eden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun kızı Ş.Ç.'nin 5 yıl önce sahte belge ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü'ne öğretim elemanı olarak alındığı iddiasıyla ilgili Rektör Prof.Dr. Sait Bilgiç, "İddiaları inceliyoruz. Dosyaları inceletiyorum. Gerçek olarak bilgileri ortaya çıkarıp yapılması gereken bir şey varsa yapacağız" dedi.
Giresun’da geçen Temmuz ayında bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopterin Tohumcuk Yaylası’na düşmesi sonucu 7 kişi şehit düştü. Kazada yaralanan ve GATA'da tedavisi devam eden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun kızı Ş.Ç.'nin 5 yıl önce haksız bir şekilde sahte belge ile OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü'ne öğretim elemanı olarak alındığı iddia edildi.
Aynı bölümde görev yapan öğretim görevlisi Müyesser Göğüş, Ş.Ç.'nin 2 yıllık mesleki tecrübesi olmadığı halde sahte belgelerle usule aykırı olarak atandığı iddiasıyla önce Rektörlüğe, ardından Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) şikayette bulundu. Bir sonuç alamayan Göğüş, Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na da şikayet dilekçesi verdi. Savcılık dosyayı YÖK'e gönderdi. Göğüş'in iddiasıyla ilgili olarak YÖK tarafından soruşturma başlatıldı.
Soruşturma sonunda 21 Mart 2016'da YÖK Denetleme Kurulu tarafından verilen karar gerekçeleri ile birlikte geçen 1 Ağustos'ta Göğüş'e ulaştı. Kararda dönemin OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Ş.Ç.'nin atamasını kabul eden jüride yer alan üç öğretim üyesi ve atama kararnamesini imzalayan personel daire başkanı hakkında Ş.Ç.'nin şartları sağlamadığı halde mevzuata aykırı atanmasını yaparak kişiye haksız menfaat sağlamak suretiyle görevi köyü kullandıkları gerekçesiyle lüzum-ı muhakeme kararı alınmasına karar verildi. Öğretim üyelerinin karara itiraz ederek Danıştay'a başvurdukları belirtildi.
'UZAKLAŞTIRMA ALDIM'
Müyesser Göğüş, Ş.Ç.'nin 2010 yılında OMÜ'den mezun olduğunu 2011 yılı Ocak ayında ise 2 yıllık mesleki tecrübesi olmadığı halde göreve getirildiğini öne sürerek "Bu öğretim görevlisi göreve başladıktan sonra sürekli öğrencilerle sorunlar yaşamaya başladı. Kendi ağzıyla öğrencilere yeni mezun olduğunu ve burada çalışmaya başladığını söyleyince ben durumdan şüphelendim ve araştırdım. Konu ile ilgili üniversite rektörlüğüne şikayetlerde bulundum. Hiçbir sonuç alamadım. Aksine yönetim tarafından benim üzerime gelindi, tehditler aldım, hakkımda asılsız iddialarla soruşturmalar açıldı. Ben pes etmedim. Konuyu takip ettim. Yargı mücadelesini başlattım. OMÜ'deki bu paralel yapılanma ile aslında ben 5 yıldır mücadele ediyordum. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından süreç adeta tersine döndü. Ben yılmadan bu mücadeleye devam edeceğim. Adalet yerini bulana kadar davamın peşindeyim. Sırf bu olayı takip ettiğim için üniversite Rektörlüğü tarafından görevden uzaklaştırma aldım" dedi.
'İNCELEME YAPIYORUZ'
Geçen 12 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Sait Bilgiç, iddiaları incelediklerini belirterek, "Şu an bir inceleme yapıyoruz. Gerçek olarak bilgiler nedir diye dosyaları inceletiyorum. Onları ortaya çıkarıyoruz. Yapılması gereken bir şey varsa da yapacağız. Şu anda bilmeden pat diye bir şey yapmayacağız. Bütün atamaları, şikayetleri inceliyoruz. Şikayet eden atılmış böyle şeyler var. Dolayısıyla haklı mı olmuş haksız mı bakıyoruz. İç içe işler var. Sağlıklı bir şekilde hakim olalım, haftaya netleştiririz" dedi.
FOTOĞRAFLI