Terme’de "54. Kütüphanecilik Haftası" kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Terme’de 54. Kütüphanecilik Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 13:46

Terme’de "54. Kütüphanecilik Haftası" kutlandı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TERME 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi "54. Kütüphanecilik Haftası" dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Barbarosilkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen programa belediye başkanı Şenol Kul’da katılarak destek verdi.

Terme 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi "54. Kütüphanecilik Haftası" dolayısıyla ilçenin Barbaros ilkokulu öğrencileri ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un katılımı ile etkinlik düzenlendi. Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydan’ında yapılan programda Başkan Kul, öğrenci ve öğretmenler verilen kitapları 10 dakika boyunca okudular.  Daha sonra yürüyerek Terme 100. Yıl Halk Kütüphanesine geçildi.
Kütüphanecilik haftası boyunca, her güne farklı okul ve farklı etkinliklerle günün anlam ve önemini anlatıldı. Barbaros İlkokulunda gerçekleşen etkinlikte ise öğrencilere tişört hediye edilerek üzerlerine günün anlam ve önemini yansıtmak amacı ile kitap ve el baskısı yapıldı.
26 Mart- 1 Nisan tarihlerinde düzenlenen Kütüphanecilik Haftası ilçe Kütüphanesinde Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul katılımıyla İlçe Halk Kütüphanesini gezen Barbaros İlkokulu öğrencileri ve veliler Kütüphane Müdürü Filiz Önder’in sunumuyla çocuklara kütüphanecilik hakkında bilgi verilerek videolar izlettirildi. Program sonunda yıl içerisinde en çok kitap okuyan çocuklara bu başarılarından ötürü plaket verildi.
Kütüphanelerin bilgiye açılan bir kapı olduğunu belirten 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Önder “Şenliğe davet edilen velilere kitap okumanın önemi hakkında bilgi verip birlikte kitap okuduk. Yapılan bu etkinliklerle kütüphanenin önemini göstermiş olduk. Bize yardımlarını esirgemeyen tüm aşamalarda kütüphanenin yanında olan Barbaros İlkokulu Müdürü Sayın Murat Seçkin'e Okul Öncesi Öğretmeni Merve Ergüden'e ve Sınıf Öğretmenlerinden Nur Yavuz Aydın'a verdikleri yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 
Etkinlik nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kültür ve eğitim adına yapılan hizmetlerin yapılan en önemli işlerden biri olduğunu belirterek, “Bu coğrafya, bu topraklar medeniyetlere beşik olmuş yerlerdir. Dolayısıyla bu önemli toprakların hakkını verme görevimiz ve sorumluluğumuz var. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? ayetinde belirttiği gibi bilenle, okuyanla, yazanla bilmeyen asla bir olmaz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” ifadesini de dikkate alarak çocuklarımızın bilim ve kültür içerisinde yetişerek bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkacaklarına inanıyor, 54. Kütüphanecilik haftasını kutluyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!