Terme'de 33 cadde ve sokağa şehitlerin ismi verildi

Güncelleme Tarihi:

Termede 33 cadde ve sokağa şehitlerin ismi verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 15:48

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Terme ilçesinde şehit adı verilen sokak ve cadde sayısı 33'e yükseltildi.

Terme ilçesindeki mahalle, cadde ve sokakların levhalarının yenileme çalışmaları kapsamında şehit adları verilen sokak ve cadde sayısı 15'ten 33'e yükseltildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, Milli Mücadele yılları ve terör sebebiyle şehit olanların isimlerinin cadde ve sokaklarda yaşatıldığını söyledi.

Şehitlerin vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Kul, "Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Vatanımız uğruna şehit olan evlatlarımız için ne söylesek, ne yapsak hep eksik kalacaktır. Bölünmez bütünlüğümüz için gözlerini bile kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Terme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 18 şehidin adının ilçedeki sokak ve caddelere verilmesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından onandığını bildiren Kul, "Kentimizdeki diğer 15 şehidimizin adını taşıyan cadde ve sokak tabelalarını da yeniledik. İlçemiz genelinde şehitlerimizin adını taşıyan sokak ve cadde sayısı böylece 33'e yükseldi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!