Tekkeköy Raylı Sistemi Eylül 2017’ye Hazır

Güncelleme Tarihi:

Tekkeköy Raylı Sistemi Eylül 2017’ye Hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 13:05

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ, TEKKEKÖY İLÇESİNE KADAR UZATILAN RAYLI SİSTEMİN EYLÜL 2017 YILINA KADAR YETİŞTİRMEYE ÇALIŞTIKLARINI SÖYLEDİ.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy ilçesine kadar uzatılan raylı sistemin Eylül 2017’ye kadar yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) tarafından Sevgi Cafe’de kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, SAMGİAD Başkanı Levent Özden, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Kahvaltı sonrası konuşan SAMGİAD Başkanı Levent Özden, “Bizler Samsun’un 10-15 yıl sonrasında sivil hayatında, ticaret hayatında, bürokratik hayatında etkin ve aktif roller almak isteyen o düşünce ile geleceğe bugünden planlayıp taşın altına elini sokan gençleriz. O gelecek çizgimizde bazı anahtar adımların veya hamlelerin olduğunu biliyoruz. Bugünkü buluşmalar da bunlardan bir tanesidir” dedi.
YILMAZ: “BU İSTİKRAR BOZULMAMALI”
Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye, 7 Haziran seçimlerine gidiyor. Bu seçimden inşallah istikrarlı, Türkiye’nin geçtiğimiz 13-14 yılda yakaladığı istikrar gibi bir istikrar zedelenmeksizin, ‘yine istikrar’ diyen bir sonuçla birlikte 8 Haziran sabahı yeni bir güne başlarız. Çünkü Türkiye, 2007 dünya global krizinin etkisi altına girer ve tek parti iktidarının güzel uygulamalarını gerçekleştiremez. Bir türbülans oluşturur. Türkiye hep 10-12 yılda bir yaşadığı krizler gibi krizlerden birini yine yaşar. İnşallah 8 Haziran’ı takip eden günlerde de bu istikrar bozulmaz. Demokrasinin gereği parlamentomuzda olabilecek olan ideal kompozisyonlar neyse Türk halkının feraseti bunu gerçekleştirir. Bizim insanımız o kadar isabetli oy kullanır ki, bizim insanımız o kadar güzel hesap, kitap yapar ki, seçim sonucunda bu kadar ince hesaplar yapılsa güzel bir siyaset mühendisliği yapılsa ‘bu kadar güzel bir sonuç ortaya çıkmaz’ deriz. İnşallah bu seçimden de güzel sonuçlar çıkar” diye konuştu.
“TEKKEKÖY RAYLI SİSTEMİ EYLÜL 2017’DE”
Samsun’da yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “Samsun ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem ulaşımını 2017 yılının Eylül ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Raylı sistem yolu ve onun yanındaki tali taşıt yolu birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Büyük oranda alt yapısını tamamladık. Asıl şimdi para edecek olan taraflarına sıra geldi. elektrik, travesler, traves üstü raylar, güç birimleri ve vagonları var. Vagon konusunda şartname hazırlayıp, biraz da rekabetçi ortam oluşturarak alabildiğimiz kadar ucuz vagon satın almak durumundayız. Vagonların tanesi 2 milyon euro olsa, yaklaşık olarak 10 tane vagon alacağız. Bu da 20 milyon euro tutarında. Bu vagonlara şu anda hazır bir paramız yok. Muhakkak kredi kullanacağız veya leasing yapacağız ya da çeşitli ekonomik modeller geliştirip, bankalarla da konuşarak bu vagonları satın alacağız” şeklinde konuştu.
VALİ ŞAHİN: “MARKALAŞMAK ÖNEMLİ”
Markalaşmaya önem verdiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şöyle konuştu: “Biz şehrimizde güçlü olmazsak, dışarılara açılma şansımız olmaz. Ne kadar çok gezer, dolaşırsanız o kadar faydası olacak. Özellikle İngilizler bunu çok yapıyor. Samsun’da çok ciddi üreticilerimiz var. Bu marka konusunu geldiğimden beri işliyorum. Onun için bugün markalaşma ile nasıl bir kurumsal çalışma yapılması gerekiyorsa, bununla ilgili ben size danışmanlık yaparım. Markalaşmanın farkına varmamız gerekiyor. Eğer bunu kaçırırsak ciddi sıkıntılar yaşarız. Eskiden markaların oluşması zaman alabiliyordu. Günümüzde zamanda hızlandı. Dünya saati ile sizin 1 yılınız, uzay saati ile 1 saate denk geliyor. Onun için bu şehirde çok ciddi ürünler üretiliyor. Fırsat buldukça OSB’de, sanayilerde geziyorum. Ürettiklerimizi çok geliştirmemiz gerekiyor. Basit bir şey yapın ama onun markası ile üretelim ve geliştirelim. Siz değil ama sizden sonraki çocuklar dünya ölçeğinde bir markaya sahip olacaklar. Onun için bizim Samsunumuzun da mutlaka marka kent olması gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!