Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:19

- Vali Şahin, şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti.

Vali Şahin, beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer ile şehit ve gazi derneklerine ziyarette bulundu.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği'nde gazi ve şehit aileleriyle bir araya gelen Şahin, 18 Mart'ın Türk milleti ve devleti için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Şahin, "Siz bizim göz bebeklerimizsiniz. Şehitlerimizin anne, baba, eşleri ve çocukları, bizim emanetimiz" dedi.

Çanakkale'nin üzerinden bir asır geçtiğini, bu yıl 400 bine yakın çocuğun Çanakkale'yi gezdiğini anlatan Şahin, "Japonların bir sözü var, diyorlar ki 'Sizin çocuklarınıza tarih anlatmanıza gerek yok, Çanakkale'ye bir kere götürün, orayı görsün yeter'. Oralar o kadar kıymetli, değerli ve mübarek yerler ki oraların o gün işgal edilmesi halinde belki bugün biz yaşamıyor olacaktık veya başkalarının bayrakları altında olacaktık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çanakkale şehitleri ve gazileri için minnet duygularını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"İnşallah yarın bugünden çok daha güzel olur. Bu olumsuzluklar bir tarafa gider ama hepimiz bilmeliyiz ki bu ülkede, bu coğrafyada bizi rahat bırakmayacaklar. Yüzyıl önce de bu mücadele olmuş, bin yıl önce de bu mücadele vardı. Biz sürekli mücadeleler yaşamışız. Mutlak surette ya düşman sinmiş uyuyor gözükmüş, yahut hep mücadele içerisinde olmuş. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olumsuzluklar bunun aslında bir yansıması. Hepimiz medya sayesinde hangi örgütün arkasında hangi devletler var, hangi devletin uzantıları var, görmeye başladık. Bu biraz da ülkemizle ilgili dost gibi görünüp bize düşmanlık yapan ülkeleri tahlil etme fırsatı oluşturdu."

Şahin, ismi yeni duyulan terör örgütlerine kendilerince meşru görüp silah yardımı yapan Batı ülkelerini gördüklerinde gözlerinin biraz daha açıldığını vurgulayarak, "Dost gibi gördüğümüz ülkelerin aslında bizi nasıl sırtımızdan hançerlediğini görüyoruz. Onun için daha uyanık olacağız, daha dikkatli olacağız. Son dönemlerde devletin kararlılığıyla terör örgütünün beli kırılacak. Bilmeliyiz ki bu coğrafyada yaşadığımız müddetçe mücadele tamamıyla ortadan kalkmayacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!