Sedat Mekan’ın ismi Terme’de yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Sedat Mekan’ın ismi Terme’de yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 17:02

Sedat Mekan’ın ismi Terme’de yaşatılacak

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Termeli şehit Piyade Onbaşı Sedat Mekan’ın ismi doğum yeri olan Terme ilçesindeki  bir sokağa verildi.

Şırnak'a bağlı Kurt Dağı üs bölgesinde görevini icra ettiği esnada terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, şehit olan Termeli şehit Piyade Onbaşı Sedat Mekan’ın ismi Terme Hüseyinmescit mahallesindeki bir sokağa verildi. Terme Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan karar ile Şehit Sedat Mekan’ın Terme İlçesi ikamet ettiği, Sülüngür sokağın ismi Şehit Sedat Mekan Sokak olarak değiştirildi.
Vatan ve ay yıldızlı al bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlere minnet borçlu olduklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Ülke olarak son dönemde birçok yiğidimizi kara toprağın bağrına gönderdik.Canlarını vatan toprakları için gözlerini kırpmadan seve seve feda eden aziz şehitlerimize saygı ve hassasiyetimiz hiç bitmeyecektir. Kahraman şehidimize manevi görevimizi yapmak ve onun adını sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz. Şehidimizin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" dedi. Terme Belediye Meclisi tarafından tavsiye niteliğinde alınan karar Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!