Samsun'da ördek avı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Samsunda ördek avı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 13:31

- Orman vev Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Kılınçer: "Samsun'da ördek avı 1 Kasım'da başlayacak ve 22 Şubat 2015'te sona erecektir"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Samsun'da ördek avı 1 Kasım'da başlayacak ve 22 Şubat 2015'te sona erecektir" dedi.

Kılınçer, AA muhabirine, 3'üncü grup kuşlarda sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın ve su çulluğu avının 1 Kasım'da başlayacağını ve 15 Şubat 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı gibi 1'inci grup memeli hayvanların 4 Kasım tarihinde avlanmasının serbest olacağını ve 4 Ocak 2015 yılında biteceğini belirten Kılıçer, "Avcılık Belgesi sahibi avcı sayısı Samsun'da 4 bin 300’e ulaşmış olup, amacımız tüm avcıları belge sahibi birer avcı haline getirmektir. Bütün avcılarımızın, dikkat etmesi gereken hususlar vardır. İlan edilmiş avlaklarda AVBİS sistemi üzerinden izin almaları gerekmektedir. Avcılar çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanabileceklerdir. Ayrıca yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu günlere ek olarak salı günü de yapılabilecektir. Merkez av komisyonunca belirlenen limitler dışında av yapılmamalıdır. Av sahasında silah ruhsatı, avcılık belgesi ve avlanma pulu mutlaka yanlarında bulundurulmalıdır. Tüfeklerde takoz bulunmalıdır. İl avlanmaya açık ve kapalı alanlar haritasında belirlenmiş sahalara dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

İdeal avcılık ve avcı konusunda da bilgi veren Kılıçer, şunları kaydetti.

"Avcılık, av kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının yanı sıra, avlanmanın bir hasat olduğuna inanan, avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce avın varlığının sürdürülmesi gerektiğini bilen, bunun için de avda, yasalara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılması gerektiğine inanandır. Bazı hallerde bağışlamanın verdiği hazzın, ne denli büyük olduğunu idrak edebilen, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korunmasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, yaban hayatına, avına, avcı arkadaşına ve diğer şahıslarla av yaptığı çevreye saygılı olan doğa dostu avcılar ile mümkündür. O halde avcı, avının dostudur, doğanın dostudur, insanların dostudur, ileride avcı olması muhtemel torunlarının dostudur ve bu çerçevede saygıya layıktır. Aksi taktirde, o kişi, eli tüfekli kişidir, ama asla avcı değildir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!