Samsun'da 30 bin çocuk ve genç yazın spor yapacak

Güncelleme Tarihi:

Samsunda 30 bin çocuk ve genç yazın spor yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 11:11

Samsun'da 30 bin çocuk ve genç yazın spor yapacak

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan ve 29 Haziran'da başlayacak olan Yaz Spor Okulları'na bu yaz döneminde yaklaşık 30 bin çocuk ve gencin katılması hedefleniyor. 5-18 yaş grubunda olan ve kayıt yaptıran öğrencilere 25 branşta 248 eğitici ile spor eğitim verilecek.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yaz Spor Okulları kapsamında yaz döneminde verilecek spor eğitimlerinin 29 Haziran'da başlayacağı belirtildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kayıtların devam ettiğini ifade ederek, "5-18 yaş grubundaki öğrencilerimiz yaz döneminde 2 ay süresince düzenlenen bu spor eğitimlerine katılabiliyor. Geçen yıl Yaz Spor Okulları kapsamında 25 branşta 237 eğitici tarafından 23 bin 235 katılımcıya spor eğitimi verilmişti. Bu yıl ki hedefimiz 25 branşta 248 eğitici ile 30 bin çocuk ve gencimize spor eğitimi vermek. Samsun'un her ilçesinde farklı branşlarda bu spor kursları açılıyor. Ücretsiz olarak verilecek bu spor eğitimine bütün çocuk ve gençlerimiz katılabilir" diye konuştu.
Yaz Spor Okulları kapsamında gerçekleştirilen spor eğitime çok önem verdiklerini söyleyen Özyurt, "Spor çocuk ve gençlerimiz için çok önemli. Onları fiziksel ve ruhsal olarak çok olumlu etkiliyor. 5 yaşında bu eğitimi alan bir çocuğun kas gruplarını geliştirici çalışmalar yapmış oluyor. Ayrıca çocuklarımızı haftanın 3 günü kurslara geldikleri için arkadaşlık ilişkileri de gelişip sosyalleşiyorlar. Sporla birlikte kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Fiziksel gelişimlerinin yanında, arkadaşlık kurma, yardımseverlik, paylaşımcılık gibi özelliklerinin de geliştiği bir süreç oluyor. Birçok öğrenci yazın spor yapmaya başladıktan sonra okul takımlarına yada başka kulüplere katılıp spora devam ediyor. Ayrıca sporcu çocuk ve gençlerimizde Yaz Spor Okulları programlarına katılarak yeni eğitim dönemi için müsabakalara hazırlanmış da oluyorlar" diye konuştu.
Şu ana kadar 3 bin 800 öğrencinin ilk kaydının yapıldığını dile getiren Özyurt, "Spor kenti dediğimiz Samsun artık olimpiyat kenti olup Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın tesisleşme hamlesi ile her ilçesinde spor alt yapısını tamamlamış durumda. Olimpiyat kenti Samsun'da olimpiyatlara yakışır sporcularımızın yetişeceğine inancımız tam. Kentimizde 18-30 Temmuz tarihlerinde 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları düzenlenecek. Yaz Spor Okulu'na katılan öğrencilerimiz bu kapsamda düzenlenecek müsabakalara ücretsiz olarak götürülecek. Eğitim aldıkları branşlardaki olimpiyat müsabakalarını izleme imkanları da olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!