Samsun’un Gençlik Merkezleri Yazı Dolu Dolu Yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Samsun’un Gençlik Merkezleri Yazı Dolu Dolu Yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 14:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Samsun’daki 8 gençlik merkezinde sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda toplam 33 kurs veriliyor. Gençlik Merkez'ine kayıtlı 36 bin 800 üye yaz boyunca istediği kurstan yararlanabiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Samsun’daki 8 gençlik merkezinde sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda toplam 33 kurs veriliyor. Gençlik Merkez’ine kayıtlı 36 bin 800 üye yaz boyunca istediği kurstan yararlanabiliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Samsun’daki 8 ayrı gençlik merkezi, bünyesinde barındırdığı 36 bin 800 üyesine sanatsal, kültürel ve sosyal içerikli toplam 33 kurs vermeye devam ediyor. Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle birlikte, Atakum, Alaçam, Bafra, Çarşamba, Fazıl Kadı, İlkadım, 19 Mayıs ve Vezirköprü Gençlik Merkezleri, gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmesi için faaliyetlerini sürdürüyor. Samsun’un merkezinde ve farklı ilçelerinde faal olan merkezler, gençlerin yeteneklerini hayata geçirmesine, ilgi alanlarına yönelik faaliyetlere katılmasına ve sosyal bilinç kazanmasına olanak sağlıyor.
HER ALANDA KURSUN ADRESİ: GENÇLİK MERKEZLERİ
Gençler, gençlik merkezlerinde verilen 33 farklı kurstan istediğine katılarak eğitim alabiliyor. Müzikle ilgilenen gençler bağlama, ney, bateri, ritim, gitar, piyano, keman ve koro kurslarında yeteneklerini ortaya çıkarıyor. El sanatlarına katılan gençler ise ahşap boyama, ebru, ahşap oymacılığı, hat sanatı, resim, sanatsal mozaik ve heykel boyama derslerini alıyor. Bunun yanı sıra dil kursu almak isteyen gençler için de Beden Dili, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca kursları mevcut. Ayrıca gençlik merkezlerinde yıl boyunca eğitim veren diğer kurslar arasında hızlı okuma teknikleri, diksiyon, Kur’anı-kerim, model uçak yapımı, model gemi yapımı, robot yapımı, tiyatro, halk oyunları, mehter takımı, satranç, kısa film, fotoğrafçılık ve capoeira yer alıyor.
Sanatsal, kültürel ve dini kurslarla yetenek ve becerilerini geliştiren Samsunlu gençler aynı zamanda gençlik merkezi bünyesinde sportif faaliyetlere de katılarak beden eğitimlerini tamamlıyor.
SAMSUNLU GENÇLER BAŞARISINI TÜRKİYE’YE GÖSTERDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl boyunca Türkiye genelinde gerçekleştirilen projelerde Samsunlu gençlerin adı başarılarıyla anıldı. Ecdada Mektup Projesi’nde Samsunlu 8 bin 589 genç atasına mektup yazdı. Ayşe Kılıç ise yazdığı mektup ile Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Gençlik merkezleri arasında düzenlenen Sahne Sırası Sende projesi ile gençler 8 ayrı kategoride Türk halk müziği söyledi. 7 ayrı kategoride birinciliği Samsunlu gençler elden bırakmadı.
Bir Hilal Uğruna, Gençler Kutlu Doğum’da Buluşuyor, Şehirle ve Kültürler gibi yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yürütülen programlara da Samsunlu gençler yoğun ilgi gösterdi.
Ayrıca Samsun gençlik merkezleri tarafından gençlerin sosyal bilinç kazanmaları, paylaşmayı öğrenmeleri ve dezavantajlı gençlere el uzatmalarını sağlamak için yerelde onlarca proje düzenleniyor. Bu projelerden bazıları; Sevgiye Uzanan Eller, Gençlerle Hasbihal, Otizmle Mücadele Gölge Abla, On Kişiyiz Bin Olacağız, Oyuncağım Oyuncağın Olsun, Hayallerime Dokun, Köy Okulları Sinema ile Buluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!