Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 17:54

- Vali Şahin:- "Bir cep telefonunun, bir dizüstü bilgisayarın fiyatı ile 20 bin tonluk madene tekabül eden işi kıyaslamamız zor. O zaman klasik bir mobilya yerine mutlaka kreatif birtakım ürünleri ona monte etmek zorundayız ki mesafe alalım"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - TÜYAP, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı.

Vali İbrahim Şahin, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında, mobilyacılıkta iddialı bir kent olan Samsun'da mobilya fuarının açılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin kendi markalarını oluşturması gerektiğinin altını çizen Şahin, "Biz uluslararası arenada kendi markalarımızı bulmakta zorlanıyorduk ama son dönemde özellikle Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yeni yeni markalar görmeye başladık. Bunu bir yavrunun emeklemesi gibi düşünüyorum. Onun için biz yeni yeni markalar yaratmak zorundayız" dedi.

Mobilya sektöründe inovatif ürünlere yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Biraz daha endüstriyel ürünlere doğru kaymak zorundayız. Bir cep telefonunun, bir dizüstü bilgisayarın fiyatı ile 20 bin tonluk madene tekabül eden işi kıyaslamamız zor. O zaman klasik bir mobilya yerine mutlaka kreatif birtakım ürünleri ona monte etmek zorundayız ki mesafe alalım. Diğer türlü sıradan ürünler üretiriz. Çok dar çerçevede bu ürünleri pazarlamaya çalışırız. Belki el emeği zanaatkarlığın içinde gömüldüğü, bir taraftan biraz endüstriyel yanının olduğu, açıldığında farklı konseptlere ulaşılabilen, farklı fonksiyonları olan ürünleri artık insanlığa sunmak durumundayız."

- Samsun mobilyasının bilinirliği artacak

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz ise mobilya ve sonrasında açılacak gıda fuarlarının Samsun'da ilk kez organize edileceğini belirtti.

Samsun'da hem sayı hem de çeşitlilik anlamında fuarları artırmak istediklerini anlatan Alagöz, "Karadeniz Bölgesi'nin ticari hayatına önemli katkıları olacağına inandığımız fuarımızda üretici firmalarımız en yeni gruplarını sergiliyor. Türkiye'nin en eski mobilya üretim merkezlerinden biri olan Samsun'da faaliyet gösteren 750'den fazla üretici firmanın en büyükleri, fuarda adamızda yer alıyor. Hedefimiz Samsun mobilyasının bilinirliğini yükselterek pazar payını yükseltmek" dedi.

Haberin Devamı

Fuar ile mobilya sektöründe Samsun markasını yukarılara yükselterek yurt içi satışların yanı sıra hedef ülkelere ihracatta avantaj sağlamayı istediklerini vurgulayan Alagöz, şunları kaydetti:

"Bu amaç doğrultusunda fuarımız için TÜYAP fuarcılığın 6 yurt dışı ofisi ve 20'nin üzerinde yurt dışı temsilcilik ağıyla katılımcı ve ziyaretçilerimiz için doğrudan tanıtım ve pazarlama çalışmaları yaptık. Fuar boyunca Gürcistan, İran, Lübnan, Mısır, Tunus, Ürdün gibi hedef ülkelerden alım heyetleri organize ettik. Samsun'u Türkiye'nin mobilya sektöründe önemli bir ticaret noktası haline getirecek bu fuarımızda 35 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Fuarımıza ülkemizin dört bir tarafından mobilya sektörü bayileri, perakendecileri,ithalatçıları, sektör profesyonelleri, üreticileri ve özel kamu sektörüsatın alma heyetleri organizasyonları gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılış törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ile davetliler de katıldı.

Fuar, 20 Mart'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!