Güncelleme Tarihi:
Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da bu yıl 2'incisi gerçekleştirilecek olan Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı'nın yarın başlayacağı belirtildi.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Birliği (KARADENİZ PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği'nin (KATBİR) destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun 2'inci Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı'nın yarın kapılarını açacağı belirtildi. Fuarın 23-26 Kasım 2017'de Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleneceği ifade edildi. Bu gün düzenlenen basın toplantısıyla fuarla ilgili bilgi verildi.
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, gıda sektörünün bütün bileşenlerini tek bir çatı altında topladıklarını söyleyerek "Fuarımızın gıda sektörüne önemli katkılarda bulunmasını temenni ediyoruz. Yeni iş bağlantılarının kurulmasını beklediğimiz fuarımız, hayırlı olsun. 5 ülkeden yaklaşık 159 kişilik yabancı alım heyetini fuarda ağırlayacağız. İran, Azerbaycan, Gürcistan, Irak ve Suriye’den gelecek gıda profesyonelini fuarımızda katılımcı firmalarımız ile buluşturacağız. Önemli iş ortaklıklarının kurulmasını beklediğimiz fuarımız yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geçen yıl 27 bini aşkın ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 30 bin ziyaretçiyi, katılımcı firmalarımız ile buluşturmayı amaçlıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Fuarda ev dışı tüketim grupları, süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, oteller, yerel marketler ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticilerini sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla katılımcı firmalarla buluşturacağız. Otel, restoran ve önemli turizm işletmelerinin şeflerinden oluşan bir ekip fuar boyunca önemli etkinliklere imza atacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliği ile 3 gün boyunca Karadeniz'in yöresel lezzetlerini 'Gastronomi Özel Alanı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak." Fuara girişin ücretsiz olduğu belirtildi.
FOTOĞRAFLI