IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:28
Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda olimpiyat hazırlıklarına ilişkin brifing verildi. Toplantının basına kapalı bölümünde 120 ülkeden 10 bin sporcunun ağırlanacağı olimpiyat oyunlarının en üst düzey organizasyonla gerçekleşmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.
Samsun, 2017’de ev sahipliğini yapacak olduğu “23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları”’na hazırlanıyor.
Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda olimpiyat hazırlıklarına ilişkin brifing verildi. Toplantının basına kapalı bölümünde 120 ülkeden 10 bin sporcunun ağırlanacağı olimpiyat oyunlarının en üst düzey organizasyonla gerçekleşmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.
Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Samsun Valilisi İbrahim Şahin’in başkanlık ettiği toplantıya OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda 23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Genel Koordinatörü Funda Özyurt, organizasyona ilişkin brifing sundu. Uluslar Arası İşitme Engelliler Komitesi (ICSD) tarafından tanınan ve kabul edilen olimpiyatın ilkinin 1924 yılında Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlendiğini hazırlatan Özyurt, olimpiyatın 22.sinin Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da 8 bin kişinin katılımıyla yapıldığı bilgisini verdi. Olimpiyat süresince 21 branşta 6 bin sporcu, 10 bin yabancı konuk, 200 bin aktif seyirci, 5 milyon pasif seyirci ve 2014-2017 yılları arasındaki etkinliklerle beraber toplamda 15 milyon kişinin erişim sağlamasını hedeflediklerini ifade eden koordinatör Özyurt, olimpiyatın sosyal, ekonomik, uluslararası borsalara ve medyaya olumlu etkileri olduğunu vurguladı.
Olimpiyatların Samsun’un tanıtımına, turizmine ve kent ekonomisine büyük katkılar sağlaması için yapılması gerekli çalışmalara da değinen Funda Özyurt, “Olimpiyat Köyü’ne giremeyecek medya mensuplarının sporcularla röportaj yapabilmeleri için ortak sirkülasyon alanları oluşturmak zorunludur. Yaz ve kış Deaflympıcs, tören alanı, bilgi merkezi alanı ve buna benzer Deaflympıcs park yapılması dikkate alınmalıdır. Deaflympıcs park, şehir meydanı veya olimpiyat köyüne yakın olmalıdır. Ücretsiz WİFİ kullanımı sağlanmalıdır. Hazırlık işlemleri için en az 2 nitelikli salon gerekmektedir. Sporcu, medya, Vip, seyirci ve idareciler için ayrı ayrı mutfak ve tuvaletler, soyunma kabinleri, canlı yayın platformları için alt yapı, aydınlatma çözümleri, ikram alanları, bilgilendirme ofisleri, lisanslı ürün satış noktaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
23 Ekim Cuma günü Batıpark alanında katılımcı bütün ülkelerinin bayraklarının yer alacağı bayrak tören alanı açılışının yapılacağını kaydeden 23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Genel Koordinatörü Funda Özyurt, Cumartesi günü de Deaflympıcs Golf Akademi Golf Tesisi Ağaç Dikme etkinliği yapılacağını belirtti.
2011 yılında Roma’da yapılan oylamada Arjantin’i geride bırakan Türkiye, 23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma şansını elde etmişti.