Güncelleme Tarihi:
SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan ve 7 yıldan bu yana saat tamirciliği yapan 25 yaşındaki Betül Zer, dijital, kurmalı, pilli, otomatik ve köstekli saat tamirindeki ustalığıyla görenleri şaşırtıyor.
Zer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip lisesinde okuduktan sonra "sağlık kurumları işletmeciliği", "işletme" ve "peyzaj" alanlarında 3 üniversite bitirdiğini söyledi.
Buna rağmen sevdiği iş olan saat tamirciliğini yaptığını vurgulayan Zer, "Babam saat tamiri ve satışı yapan bir dükkan işletiyordu. Küçük yaşlardan itibaren ben de onun iş yerine giderek kendimi geliştirdim. Teknik olarak ustalık babamda yok bende var. Çocukluktan beri gelen bir ilgim var ama tezgah başına tek başıma 7 yıldır geçiyorum. Tamir edilemez saat yoktur anlayışını kendime düstur edindim" dedi.
- " 'Bundan sonra saatçimiz sensin' diyorlar"
Site Camisi altında kendi iş yerini açtığını anlatan Zer, şöyle devam etti:
"Çok şaşıranlar var. Bazıları saatini tamire bırakmak istemiyor. Emin olamıyor. 'Acaba siz mi yapıyorsunuz yoksa babanız mı yapıyor' diye soranlar oluyor. Bir de 'anlamazsın sen saatten' diyerek saatlerini bırakmak istemeyenler var ancak bırakanlar memnun kalıyor ve sonra yine geliyor. Saatçilerini değiştirip beni saatçileri yapanlar var. 'Bundan sonra saatçimiz sensin' diyorlar."
Küçük yaşlardan itibaren elektronik eşyalara merakı olduğunu dile getiren Betül Zer, "Sonra saatlerle uğraşmaya başladım. Bütün saatlerin tamirini yapabiliyorum. Dijital, kurmalı, köstekli... Büyük saatler getiren de oluyor. Genelde bütün teknikler aynı. Makine kalibreleri farklı ama onları da zamanla öğrendim. Bazı saatler bir günde yapılırken bazıları bir haftayı buluyor. İçini açtıkça sorunu derinleşen saatler var. Bakım maliyeti 10 ve 100 lira arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.
"Üç üniversite bitirdikten sonra burada gelip saat tamiri yapacak benden başka kimse yok sanırım" diyen Zer, şunları kaydetti:
"Neden memur olmadığımı soruyorlar ama ben bunu sevdiğim için yapıyorum. İlerleyen yıllarda bunu sürdürmeyi düşünüyorum, internet üzerinden tamire gönderenler var. Yaptığım işlemleri de en ince ayrıntısına kadar orada fotoğraflayıp yayınlıyorum. Saatini buraya bırakanlar daha sonra saatlerini almaya geldiğinde onlara saat üzerinde ne işlem yapıldığını anlatan bir kimlik veriyorum."