IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 14:02
SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN, SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ, YELKEN KULÜBÜ KAHVALTI PROGRAMI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valilik, Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi gibi kamu binalarının eski havaalanına taşınması için çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.
Samsun Yelken Kulüp’te bir kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı programına Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yelken Spor Kulübü Başkanı Ertekin Sezer ve birçok davetli katıldı.
“MUSTAFA DAĞISTANLI SPOR SALONU KARŞISINA GOLF ANTRENMAN SAHASI”
Samsun’da yapılan projeler hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2017 yılı olimpiyatları kapsamında bitirilmesi gereken spor tesisleri var. Bu tesisler tamamlandığında Samsun’un sportif alt yapı anlamında eksikleri tamamlanmış olacak. 2017 olimpiyatlarına kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bitirmeyi hedeflediği spor tesisleri şunlar: Olimpik Buz Pateni Tesisi, Okçuluk ve Atıcılık Tesisi, Bowling Salonu, Golf Sahası projeleri var. Golf tesisini biz Çarşamba’ya yapmayı düşünüyorduk. Ama baktık ki bu iş uzayacak. Plan ve hazırlık aşaması bize zaman kaybettirecekti. Bu arada Golf Federasyonu’nun ‘Samsun’da uluslararası müsabakalara hazırlığı aşamasında onunla beraber Samsun merkezinde bir golf antrenman sahasına ihtiyacı var’ dediler. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun karşısındaki bir alanı Golf Federasyonu ile mutabık kalarak golf sahası olarak ayırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da bu durumu bildirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı bize ‘Çarşamba’daki golf sahasını 2017 olimpiyatlarına kadar yetiştiremezsek bile buradaki golf sahasını bitirebiliriz’ dediler. Biz de bununla ilgili proje hazırlıkları için talimatları verdik. 2017 olimpiyatlarına kadar bu projeyi bitireceğiz. O zaman Samsun Türkiye’de golf sabası bulunan 3-5 şehrinden birisi haline gelecek” dedi.
TEKKEKÖY’E YENİ BİR CADDE OLACAK
“Tekkeköy’ü Tekkeköy yapan bir caddesi var” diyen Yusuf Ziya Yılmaz, “Tekkeköy sadece bundan ibaret olarak algılanıyor. Oradaki tek caddeye alternatif bir paralel cadde üretelim dedik. Tekkeköy’ün içindeki caddeyi de ileride taşıt trafiğinden arındıralım dedik. Çiftlik Caddesi’ne benzer bir düzenlemeyle birlikte Tekkeköy’ün içine biraz estetik katmaya yönelik çabamız olacak bu yazın” diye konuştu.
“6-7 TANE TREN ALACAĞIZ”
Yeni tren temini konusunda firmalarla temaslarının olduğunu belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Geçen hafta Çinli firma yetkilileri buradaydılar. Onlara mevcut olan 42 metrelik trenlerin sorunlarını ve eksikliklerini anlattık. O sorunları ortadan kaldıracak ve daha uygun teklifler getirmeleri halinde kendilerini tercih edebileceğimizi söyledik. İtalyan ve Çin treni var. Üçüncü olarak da başka marka girmesin buraya. O zaman yedek parça ve işletme sorunları ortaya çıkıyor. Alacağımız 6-7 tane tren var. Bunların toplam maliyeti 10 milyon euro civarında. Trenlerin siparişini önümüzdeki birkaç ay içinde vermemiz lazım. Çünkü tren imalatı uzun zaman alıyor. Biz de bunları zamanında yetiştirelim diye önceden siparişini vermemiz lazım.”
“TARİHİN ÜSTÜNÜ KAPATMAK OLUR MU?”
Saathane’de yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması yaparken sur kalıntılarının ortaya çıktığını anlatan Başkan Yılma, “ ‘Bu kale nedir?’ dedik. ‘Bu kale olsa olsa daha önce bir tarihi döneme ait bir iç kale olabilir’ dendi. Bunlar güzel şeyler. Bana dediler ki, ‘bunun üstünü kapasak, bununla hiç uğraşmasak’. Ben de, ‘tarihi bir şey çıktı üstünü kapatmak olur mu?’ dedim. Ne kadar bizi geciktiriyorsa geciktirsin. Bir şeyler daha çıkıyorsa çıksın. Tarihi değer ne kadar bulabiliyorsak çıksın” şeklinde konuştu.
“KAMU BİNALARI ESKİ HAVAALANINA TAŞINACAK”
Konuşmasının devamında Kamu Kampüsü projesine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Belediye binasını yıkalım, Saaathane Meydanı’na katalım. Biz de şehrin güneyine gidelim. Eski havaalanı karşısındaki yerle ilgili bir çalışmamız var. Belediye binası nerede olursa olsun. Belediyenin olduğu yerin halkın belediyeye ulaşması gibi bir boyutu var. O da mevcut tarihi bina orada dursun. Orada olması gereken beyaz masa veya halkla ilişkilerle ilgili ekipler orada olur. Şehrin evi diyebileceğimiz şehir evi orada alışılmış yerinde olabilir. Ama belediyenin kazmasıyla küreğiyle, çalışanlarıyla Saathane’de ne işi var? Taşınacağımız yer bir kamusal alan olarak Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi belki bir başka kurum da oraya taşınabilir. Önümüzdeki haftadan sonra bununla ilgili çalışmalarımız hızlanacak.”