İlahiyat Fakültesi’nde “Mavi Marmara” Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

İlahiyat Fakültesi’nde “Mavi Marmara” Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 09:33

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Mavi Marmara saldırısı hakkında söyleşi düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Mavi Marmara saldırısı hakkında söyleşi düzenlendi.
Söyleşinin konuşmasını Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz gerçekleştirdi. “Mavi Marmara’nın Özgür Kudüs Yürüyüşü” başlıklı söyleşiye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Söyleşinin başında Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu ve Nejdet Güneysu kısa bir konuşma yaptılar. Konuşmalarında İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım götürmek için bir grup gemi ile yola çıkan ve 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye yakın uluslararası sularda İsrail ordusunun gemiye asker çıkarması üzerine 10 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca insanın yaralandığı Mavi Marmara gemisinde yaşananlar hakkında duygularını paylaştılar.
“MAVİ MARMARA ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYONDU”
Konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. Misafir konuşmacı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara saldırısı hakkındaki tüm detayları ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında Mavi Marmara’nın sadece Türkiye’nin yaptığı bir oluşum olmadığının altını çizen Yılmaz, “Aslında Mavi Marmara’nın öne çıktığı proje Özgürlük Filosu ismi ile altı organizatör kuruluşun içinde olduğu Avrupa’dan katılımcılarının da içinde bulunduğu bir organizasyondu. Yani uluslararası bir organizasyondu. Mavi Marmara sadece bizim yaptığımız bir çalışma değildi. Dünyanın 37 ülkesinden katılımcının içinde olduğu bir çalışmaydı. Mavi Marmara gemisinde 37 ülkenin vatandaşı vardı. Her ülkeden, her dinden ve inançtan insan vardı” dedi.
“MAVİ MARMARA DÜNYANIN VİCDAN HAREKETİDİR”
Yılmaz şöyle devam etti: “Mavi Marmara insanlığın vicdan hareketidir ve insanlık adına bir değerdir. Müslümanlar adına bir değerdir ve Türkiye için bir değerdir. Mavi Marmara dünyanın vicdan hareketidir. Mavi Marmara üzerine basarak söylüyorum sivil bir çalışmaydı ve siyasi bir tarafı yoktu. Mavi Marmara olayında tüm dünya ayağa kaktı. Türkiye’de ayağa kalktı çünkü bu sivil bir çalışmaydı ama biz bir ordu ile vurulduk ve uluslararası sularda vurulduk.”
Yılmaz, söyleşinin ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve kura ile belirlenen öğrencilere Mavi Marmara gemisinin maketini hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!