Engelleri kaldırıp tiyatro yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri kaldırıp tiyatro yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:57

Engelleri kaldırıp tiyatro yaptılar

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da düzenlenen çalışma kapsamında görme engelli öğrenciler ve engelli olmayan öğrencilerin birlikte sahnelediği tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

Samsun Elveren İnsanlar Derneği (Elvinder) Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi ve özel bir okulun işbirliğinde yapılan çalışma kapsamında kentteki bir otelin salonunda program düzenlendi. Program Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Mutlu Çocuklar Ritim Grubu'nun gösterisi ile başladı. Ardından görme engelli bir yazar tarafından kaleme alınan, görme engelli ve engelli olmayan birlikte yer aldığı 'Işığa uzanan eller' tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Programda konuşan Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, öğrencilerin 1 yılık bir emek sonucu bu gösteriyi sahnelediklerini söyleyerek "Eğitim herkes için gerekli ancak engelli bir kişi için çok önemli. Engelli çocuklarımızın eğitimi için fırsat ve adalet eşitliğinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu sağlandığında engelli çocukların da neler yapabileceğini bu gösteri ile insanlara göstermek istedik" diye konuştu.
Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy da yaptığı konuşmada Türkiye'de 8,5 milyon engelli olduğunu belirterek "Yaklaşık 9 bin özel okul var. Her okul 10 engelli öğrenci alsa 90 bin öğrenci eder. Ne yazık ki ülkemizde engelli öğrenciler özel okullarda paraları ile bile okuyamıyorlar. Bu Türkiye'nin acı bir gerçeği. Biz yaşlanıyoruz geleceğimiz bu çocuklara emanet. Nereye gittiğimizi düşünmeliyiz. Biz bu çocuklara sahip çıkarsak bu çocuklar da bize sahip çıkar. Güçlü tarafın güçsüz tarafı koruması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!