Büyükşehir’den sulama tesisleri ile tarımsal üretimde farkındalık

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den sulama tesisleri ile tarımsal üretimde farkındalık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2024 11:44

Büyükşehir’den sulama tesisleri ile tarımsal üretimde farkındalık

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde farkındalık oluşturmak ve üretimi desteklemek amacıyla Samsun'un çeşitli ilçelerinde bulunan sulama tesislerinin restorasyon çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından belediyeye devredilen tarımsal küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına yönelik proje hayata geçirdiklerini belirtti. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) ve Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları kullanılarak hız verilen çalışmalar kapsamında Vezirköprü, Havza, Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerindeki 11 mahallede yer alan küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına başlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

BİN 200 ÜRETİCİ BU TESİSLERDEN FAYDALANACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde bulunan ve restorasyonu devam eden sulama tesislerinin bitirilmesiyle yaklaşık bin 200 üreticinin bu tesislerden faydalanabileceği belirtildi. Restorasyonlar tamamlandığında yaklaşık 10 bin dekar alanda tarımsal üretimin desteklenmesi sağlanacak. Sulama tesislerinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla bölgenin kalkınması ve tarımsal üretimde hedeflenen noktalara gelinebilmesi adına Samsun Büyükşehir Belediyesi ilgili çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Restorasyon çalışmalarıyla üreticilerin daha rahat bir şekilde sulama faaliyetlerini sürdürebilmesi amaçlanıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!