Güncelleme Tarihi:
SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Ankara’da düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” nde Ankara’da yaşayan Samsun Sanayici İş adamı ve Yöneticileri Dayanışma Derneği üyeleri ile çok sayıda Samsunlu vatandaş ile bir araya geldi.
Ülkemizin yöresel lezzetleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ nde sergilendi. Samsun simidi, Bafra pidesi, nokulu, zembili, Terme pirinci, Vezirköprü semaveri gibi ürünler ile başkentte adeta Samsun rüzgarı estirildi. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsunluları zirveye davet etti. Kısa adı ASİYAD olan Ankara Samsun Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Yılmaz, Başkan Vekili Fevzi Apaydın, Kadın Komisyonu Başkanı Özlem Gökmen, Denetleme Kurul Başkanı Aydın Kurnaz ve Sayman Yücel Şirin ile çok sayıda Samsunlu vatandaşlar yöresel ürünler ile buluştu. Samsun konuşuldu, hasret giderildi. Başkentte adeta Samsun rüzgarı estirildi.
Samsun’dan Gaziantep’e, Edirne’den Iğdır’a ülkemizin yöresel lezzetlerinin birada olduğu ATO Congresium’da ki “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ ne 35’e yakın ilin oda ve borsaları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının yöresel ürünleriyle katıldığını söyleyen Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Türkiye’nin coğrafi işaretli yöresel ürünlerinin tanıtımı için 130 stant kuruldu. Ankara Ticaret Odası Congresium’da 8 bin metrekarelik bir alana kurulan fuarda, Samsun simidinden, Gaziantep baklavasından Kars kaşarına, Mersin cezeryesinden Ayvalık zeytinyağına kadar yüzlerce coğrafi işaretli ürün yer aldı. Biz de Samsun’un oda ve borsaları olarak en iyi şekilde temsil ettik. Hemşerilerimiz ile bir araya geldik” dedi.
Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, 29 Nisan akşamı kapanacak olan fuar ile Samsun'un ve ülkemin coğrafi işaretli ürünlerinin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması ve ticarileştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Başkan Çakır, “Coğrafi işaret, o ürünün o yöreye ait olduğunu tescilleyen bir belge. Coğrafi işaretli ürünlerin ticaret hacmi dünyada 200 milyar doları aşıyor. Bu zirve, ürünlerimizin dünya çapında tanınmasına ve değerinin artmasına aynı zamanda da üreticimizin korunmasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI