IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 22:04
ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ(AGD) SAMSUN ŞUBESİ, MEKKE’NİN FETHİ'NİN 1385. YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR PROGRAM DÜZENLEDİ.
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Samsun Şubesi, Mekke’nin Fethi’nin 1385. yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenledi.
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye birincisi Hafız Cihan Kodal’ın Kur’an okuması, Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın
fetih marşları ve semazen gösteriyle devam etti. Programa; Gıda, Tarım Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Samsun Şube Başkanı Hakan Durmuşoğlu ve AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
"FETİH, ADİL BİR DÜZENE GEÇEN YOLUN AÇILMASIDIR"
Programda açılış konuşması yapan AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, "Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da ülkemiz genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleşmektedir. Kelime olarak ’açmak’ anlamına gelen fetih, yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır" dedi.
"MEKKE’NİN FETHİ KUTLAMALARI ASİL BİR DURUŞUN TÜM DÜNYAYA DEKLARE EDİLMESİDİR"
Fetih zalimlerin değil Allah’ın aynında olan izzet ve şerefle bütün insanlığı tanıştırmanın mücahedesi olduğunu ifade eden Altun, "Fetih İslam’ın karşısına çıkanlarla en güzel bir şekilde ve hakkı herkesin anlayabileceği bir biçimde mücahede etmektir. Biz bir insanını kurtarmanın bütün insanları kurtarmak gibi olduğuna inanırız. Biz bir insanı haksız yere öldürmenin de bütün insanları haksız yere öldürmek gibi olduğuna inanırız. Bir can kurtulsun diye kendi canımızdan geçeriz. Bunun adına şehadet denir. Şehadeti anlamayanlar fethi anlayamaz. Fetih ile işgali ayırt edemezler. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakarlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. Ayrıca yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde, Anadolu Gençlik erlerinin Mekke’nin fethi kutlamaları asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesidir" diye konuştu.