Aep’nin İkinci Eğitici Eğitimi Başladı

Güncelleme Tarihi:

Aep’nin İkinci Eğitici Eğitimi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 17:17

AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE KOORDİNESİNİ SAMSUN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YÜRÜTTÜĞÜ AİLE EĞİTİM PROGRAMI (AEP)'NIN İKİNCİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve koordinesini Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü Aile Eğitim Programı’nın (AEP) ikinci eğitici eğitimi başladı.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’nda gerçekleştiren programın açılış konuşmasını İl Müdürü Tekin Balcı gerçekleştirdi. Aile yapısının ve değerlerinin korunması, güçlendirilmesi ve ailenin sosyal refahının artırılmasının kurum olarak öncelikli hedefleri arasında olduğunun altını çizen Balcı, “Bu gayemiz çerçevesinde aileye ve topluma yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmetlerimiz bulunmaktadır. Bu hizmetler çerçevesinde aile eğitim programları, madde bağımlılığı, iletişim becerileri, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet, çocuk, genç, engelli ve yaşlılar ile iletişim, evlilik öncesi eğitim, koruyucu aile eğitimleri, aile içi iletişim seminerleri gibi eğitimlerle ailelerimizin ve toplumumuzun güçlenmesine destek sağlıyoruz” dedi.
Konuşmasında aile eğitim programının önemine değinen Balcı, “Aile Eğitim Programı ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin, eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.
Samsun’da daha önce 2013 yılında 61 meslek elemanına ’Aile Eğitim Programı’ kapsamında eğitici eğitimi verildiğini belirten Balcı, “Ancak alandaki eğitici sayısına olan ihtiyacın her geçen gün daha da artıyor. Bu nedenle ikinci eğitici eğitimini başladık. 2. eğitici eğitiminde 27 meslek elemanına daha eğitim vererek alandaki eğitici sayımızı artırmayı planlıyoruz. Üçüncü eğitici eğitimi programını ise 30 Kasım 2015 - 04 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Eğitici eğitimlerinin sonunda ilimizdeki ihtiyacı karşılayacak düzeyde eğitici sayısına ulaşmış ve halk eğitimlerine ağırlık vermiş olacağız. Ayrıca bu eğitim programını düzenleyen İl Müdür Yardımcımız Yüksel Kıyak’a ve AEP Formatörü Çiğdem Açıkyıldız Kazel’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Cuma gününe kadar devam edecek olan eğitim programına katılım sağlayan 27 meslek elemanına yani sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen gibi aile eğitim ve iletişimi, hukuk, sağlık, medya ve iktisat başlıklarını içeren 5 alandan madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma, çocuk ve ergen sağlığı, evlilik ve aile hayatı, bilinçli medya kullanımı, üstün yetenekli çocuklar ve aileleri, internet ve aile gibi 26 farklı modül uzmanlar tarafından tanıtılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!